Бюрото на Европейския парламент организира в София дискусия за приоритетите

...
Бюрото на Европейския парламент организира в София дискусия за приоритетите
Коментари Харесай

Емил Радев няма да приеме номинация за главен прокурор

Бюрото на Европейския парламент провежда в София полемика за целите в новия мандат на българските евродепутати. По време на нея някои от българските избраници показаха съществени тематики, по които ще работят през новия мандат на Европарламента.

Емил Радев от ГЕРБ/ЕНП призна, че чака новият му мандат да бъде "много по-труден от предния ". "В момента ние сме 17-те определени от България да пазиме българския интерес в Брюксел, тъй че се надявам, както и в предния мандат, да успеем да се обединим по-важните за България тематики и ще работим дружно, загърбвайки политическите разлики и това, че сме определени от разнообразни политически партии, а в Европейския парламент сме в разнообразни политически фамилии ", изясни той пред БНР.

По думите му ще са нужни 3-4 политически фамилии в Екологичен потенциал, с цел да се одобри обещано законодателство, тъй че би трябвало да има доста ясна българска позиция и доста ясна поддръжка във всяко едно политическо семейство. Дебатът за кандидатурата на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Еврокомисията общо взето е завършил в редиците на ЕНП, добави той.

Емил Радев е безапелационен, че няма да одобри номинация за основен прокурор. "Аз ясно съм декларирал, че ще работя в Европейския парламент. Тази седмица бях определен за заместник-председател на една доста значима комисия в Народното събрание - Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред. Винаги моите цели са били свързани с работата ми в Екологичен потенциал и отбрана на ползите на България там ", уточни той. Надеждите му са идващият Екологичен потенциал да даде нов подтик на процедурата за избор на европейски прокурор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР