Бюджетният модел на Tesla повтори успеха на по-старшите Model S

...
Бюджетният модел на Tesla повтори успеха на по-старшите Model S
Коментари Харесай

Tesla Model 3 получи възможно най-високия рейтинг по безопасност

Бюджетният модел на Tesla повтори триумфа на по-старшите Model S и Model X, като получи от американските регулаторни органи допустимо най-високата оценка.

Националното ръководство по сигурността на придвижването ( NHTSA ) разгласява резултатите от направените огромни проби и тествания на електрическия автомобил Tesla Model 3. Специалистите дадоха на електрическия автомобил оптималния рейтинг по сигурност – 5 звезди, освен това пет звезди за всяка една обособена категория.



Регулаторният орган най-подробно тества равнището на отбрана на Tesla Model 3. Това са фронтални и странични краш проби, както и проби за катурване. Оказа се, че еднообразно безвредни са както моделът със задно задвижване, по този начин и версията Performance с два електромотора.

Много коли получават 5 звезди вкупом от другите категории. Tesla Model 3 съумя да мине всички пунктове от другите категории при допустимо най-голям бал.



Преди време, същият резултат демонстрираха и другите електрически автомобили на Tesla – Model S и Model X. По принцип, експертните са на мнение, че с помощта на особеностите в структурата, електрическите автомобили като цяло са доста по-надеждни от колите с ДВГ.



Високата оценка на сигурността на седана вероятно ще подскаже на купувачите, че има смисъл да се изчака доставката на електрическите автомобили на Илън Мъск.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР