Бюджетният ден на парламента започна с искане на БСП разглеждането

...
Бюджетният ден на парламента започна с искане на БСП разглеждането
Коментари Харесай

Депутатите удължават работното си време, гласуват промените в бюджета за 2021

Бюджетният ден на Народното събрание стартира с искане на Българска социалистическа партия разглеждането на бюджета да се отсрочи. За да се планува в сметката и цената на по-строгите ограничения, които евентуално ще влязат в действие до дни.

„ Бюджетът, който желаете да гледаме, към този момент е несъответстващ на новата обстановка. Играете си на положителното и неприятното ченге, до момента в който хората умират по стълбите и коли за спешна помощ сред две лечебни заведения “, разяснява Корнелия Нинова.

Искането беше отхвърлено, а обяснението пристигна в коридорите.

„ Не одобрявам мнението на една уважавана политическа мощ с претенцията да ръководи да импровизира с бюджета в 12 без 5. В тази обстановка да оставим страна без бюджет, без рамка на финансовите благоприятни условия, без изясненост за приходите на хората… “, сподели Милен Михов от Вътрешна македонска революционна организация.

Така депутати те одобриха без кавги бюджета на НЗОК, който надвишава 5 млрд.лева. А от опозицията приканиха ръководещите да защитят плана за идната година.

„ Г-н ръководител, направете по този начин, че тук да се получи спор. Опозицията да приказва, ръководещите да мълчат “, сподели Георги Свиленски.

Дебатът пристигна с увеличението на минималната пенсия на 300 лв..

„ Ние ще подкрепим, само че хората ще си останат небогати “, съобщи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

„ Лицемерието на Българска социалистическа партия - 3 години желаете 300 мин.пенсия, а в този момент казвате - това не е хубаво. Кога да ви имаме вяра? Хората не ви имат вяра, няма да ви повярват и през 2021г. “, съобщи Александър Сиди.

„ Внуците на сегашните пенсионери, които ще получават тези 300 лв., ще ги заплащат “, счита Хасан Адемов от Движение за права и свободи.

Градусът на напрежение в пленарната зала се повиши и поради настояването на Българска социалистическа партия оптималният застрахователен приход да се усили от 3000 на 3900 лв.. Но предлагането не беше признато.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР