Бюджетният дефицит на САЩ достигна до 1,067 трилиона долара за

...
Бюджетният дефицит на САЩ достигна до 1,067 трилиона долара за
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ надхвърли 1 трлн. долара

Бюджетният недостиг на Съединени американски щати доближи до 1,067 трилиона $ за първите 11 месеца на фискалната година, която започва на 1 октомври 2018 година Това е нарастване с 19% по отношение на миналата фискална година, заяви Министерството на финансите в четвъртък, представено от Wall Street Journal.

По този метод държавният недостиг на Съединени американски щати съставлява 4.4% от брутния вътрешен артикул на страната. Същият недостиг през предходната година беше 898 милиарда $.

Редица фактори водят до увеличение на недостига в Съединени американски щати, в това число откогато през декември 2017 година Конгресът одобри желаните от президента данъчни понижения за 1,5 трилиона $. Освен това, предходната година законодателният орган гласоподава за повишение на разноските за вътрешни и военни стратегии.

Очаква се дефицитът да набъбва приблизително с по 1,2 трилиона $ за всяка от идващите 10 години, сочат данни от отчетите на Бюджетната работа към Конгреса. Тя увеличи прогнозата си за тазгодишния недостиг с 63 милиарда $, откакто Тръмп подписа двустранна двугодишна бюджетна договорка през лятото.

През август Конгресът одобри съглашение, което ще усили разноските с спомагателни 320 милиарда $ през идващите две години и ще приключи тавана на дълга доникъде на 2021 година

Комитетът, виновен за федералния бюджет пресмята, че понижението на налозите през 2017 година в комбиниране с новите разноски на Конгреса ще прибавят повече от 4,1 трилиона $ към федералния дълг на Съединени американски щати до 2029 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР