Бюджетният дефицит на Либия намаля до 4,6 млрд. динара (3,32

...
Бюджетният дефицит на Либия намаля до 4,6 млрд. динара (3,32
Коментари Харесай

Либия намали наполовина държавния си дефицит, заради приходи от петрол

Бюджетният недостиг на Либия понижа до 4,6 милиарда динара (3,32 милиарда долара) през 2018 година от 10,6 милиарда динара през 2017 година с помощта на нарастването на приходите от нефт, оповестяват от централната банка.

Доходите от нефт в Либия са 24,5 милиарда $ през 2018 година, което е 78% повече от миналата година, демонстрират данните на централната банка.

Държавната петролна компания NOC има за цел да усили производството до 2,1 милиона барела дневно до 2021 година.

Понастоящем Либия създава към 950 000 барела дневно, което е по-малко от потенциала от преди гражданската война от 1,6 милиона барела дневно, защото най-голямото петролно находище в страната Ел Шарара остава затворено, тъй като на 8 декември бе завладяно от племена, въоръжени протестиращи и държавни охранители, изискващи погашение на заплати и фондове за развиване.

От 2014 година Либия е разграничена сред съперничещи институции и враждуващи фракции, основани в изтоната и западната част.

Централната банка в Триполи обаче продължава да управлява приходите от нефт, които съставляват съвсем целия приход на страната, и да ги разпределя в цялата страна.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР