Бюджетният дефицит на федералното правителство на САЩ ще достигне 16

...
Бюджетният дефицит на федералното правителство на САЩ ще достигне 16
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на САЩ тази година ще бъде най-големият от 1945 г.

Бюджетният недостиг на федералното държавно управление на Съединени американски щати ще доближи 16 % от брутния вътрешен артикул тази година и ще бъде най-големият след Втората международна война. Това заяви Бюджетното ръководство към американския Конгрес, представено от организациите.

През 2021 година федералният обществен дълг ще надвиши 100 % от Брутният вътрешен продукт, заяви ръководството.

За съпоставяне в края на 2019 година дългът беше 79 % от цялата стопанска система, а през 2007 година, последната година преди огромната криза, беше едвам 35 % от Брутният вътрешен продукт.

Дефицитът на федералното държавно управление за 2020 година се чака да доближи 3,3 трилиона $. Причините за това са като цяло забавянията на стопанската система и повсеместните карантини поради пандемията, а също и разноските за намаляване на последствията от вируса и оправянето с него.

До 2030 година федералният дълг ще бъде еднакъв на 109 % от Брутният вътрешен продукт.

Същевременно най-новото изследване на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати установи всеобщ скептицизъм в Щатите за икономическото бъдеще, съобщи Асошиейтед прес.

Като причина в отчета на Фед се показват още веднъж продължаващата неустановеност поради пандемията и отрицателния й резултат върху потребителската и деловата интензивност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР