Бюджетните икономии, войните в Близкия изток и недостатъчните инвестиции в

...
Бюджетните икономии, войните в Близкия изток и недостатъчните инвестиции в
Коментари Харесай

Китай може да се справи с базите на САЩ в Азия за часове

Бюджетните икономии, войните в Близкия изток и незадоволителните вложения в новите технологии са довели до загуба на военното предимство на Съединените щати в региона на Тихия океан. Това значи, че при предполагаем конфликт с Китай - първа военна мощ в Азия - базите може да се окажат в китайски ръце в първите часове на спора.

Изводите са част от отчет на Центъра за проучване на Съединени американски щати към Университета в Сидни. Според текста отбранителната тактика в Тихия и Индийския океан е изправена пред " невиждана рецесия " и може да сътвори усложнения даже при отбрана на съдружниците от Китай. След години на войни, водени от Съединени американски щати, военновъздушните и военноморските сили не са готови за конкуренцията в района - оборудването е остаряло, случаите са се нараснали, образованието на военнослужещите е кратко.

Всичко това значи, че Австралия, Япония и други съдружници би трябвало да пренасочат вниманието си към района, считат създателите. Оценката удостоверява отчет на Пентагона от тази пролет, в който се споделя, че Пекин работи за основаването на войска от международна класа, с цел да стане " силата с превъзходство в Индо-тихоокеанския район. В тези проекти са включени над 2000 балистични ракети с дребен, междинен и огромен обхват.

" Китай разположи величествен боеприпас от ракети с точно ориентиране и други системи, с които да подрони американското военно превъзходство ", се споделя в текста. Става дума за " хиляди ракети ".

 Модернизацията на китайската войска
© Ussc.edu.au

Модернизацията на китайската войска

" Този разрастващ се боеприпас от точни ракети с отдалечен обхват съставлява огромна опасност за съвсем всички американски, съюзнически и партньорски бази, площадки за политане, пристанища и военни съоръжения в западната част на Тихия океан. Тъй като тези обекти може да се създадат безполезни от ориентирани удари в началните часове на спор, ракетите на (Народноосвободителната войска на Китай - бел. ред.) са предизвикателство за способността на Америка да работи свободно " в района.

Стратегията на Съединени американски щати в района е в рецесия поради несъответствието сред упоритостите Вашингтон да остане водещата мощ в района и все по-намаляващите и все по-неефективни запаси. Според съавтора на отчета Ашли Тауншенд, представен от " Гардиън ", част от казуса е и в разликата в отговорностите на Съединени американски щати и Китай - първите поради световната си роля постоянно са били принудени да дават приоритет на " незабавното пред значимото ". Китай " към момента няма световна отговорност, има районна отговорност ".

Според отчета проблем основават и " растящата пристрастност и идеологическа поляризация и в двете партии в конгреса за целите за федерални разноски ".

Китайското външно министерство, представено от Си Ен Ен, твърди, че не е осведомено с отчета, само че акцентира, че Пекин води " отбранителна по темперамент " политика във военно отношение.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР