Бюджетната комисия в парламента спори за субсидиите на партиите, но

...
Бюджетната комисия в парламента спори за субсидиите на партиите, но
Коментари Харесай

Депутатите в спор за пари, грехове и още нещо..., но най-вече за пари

Бюджетната комисия в Народното събрание спори за дотациите на партиите, само че дебатът за парите мина през грехове, международни върхове, хапчета и олигархични зависимости в бъдеще.

ГЕРБ желае дотацията да е един лев на получен глас. И другите партии имат хрумвания. Движение за права и свободи желае нула лв.. Вътрешна македонска революционна организация пък предлага 1,5 лв. да е годишната дотация за партийна активност.

Червеният народен представител Румен Гечев изиска 15 минути отмора, с цел да не счупи Народното събрание международния връх, както се изрази " по бързо внасяне и приемане на оферти ".

" Ние не пием хапчета за досещане, с цел да знаем кой какво предлага ", акцентира социалистът Румен Гечев.

Оказа се, че отчетът за сторим четене бе раздаден в 14.35 часа, а съвещанието стартира в 14.30 часа.

Депутатът от Движение за права и свободи Йордан Цонев даде обещание да приказва 15 минути, с цел да се срещнат с левите с всички импортирани оферти.
 Борисов предложи 1 лева партийна дотация Обновена
Борисов предложи 1 лева партийна дотация

Лично пристигна в Народното събрание, а спечелил изборите като кмет без нито един лев

" Къде бяхте бе, сътрудници, по време на референдума да обясните на хората, че партиите може да изпаднат под взаимозависимост на олигархически кръгове? ", попита той. Искаме обществено финансиране на партиите, посочи Цонев.

Защо не казахте, че референдумът е популистки? , зададе въпроса той. За всеки избор 2 милиона лв. са партийните разноски. Освен това за съществуването на партията са нужни 100 -150 хиляди лв. месечно . Не става дума за заплати, акцентира депутатът. Мустафа Карадайъ не получава да вземем за пример заплата от дотацията. Това ще бъде доста неприятно за политическата система, истината е,че ще има зависимости, колкото и да е транспарантен моделът , добави още Йордан Цонев.

Всички медии целокупно го искахте това, в този момент защо сте се заинтересували, обърна се към публицистите той.

По думите му единствено ГЕРБ и Българска социалистическа партия можели да се оправят с един лев дотация.
 Движение за права и свободи предлага да падне таванът за дарения на партиите
Движение за права и свободи предлага да падне таванът за дарения на партиите

По думите на Йордан Цонев те постоянно са упорствали за публично финансиране на партиите

Цонев уточни, че всички партии имали екзистенциални разноски, с цел да действат обикновено. На референдума хората посочили, че не харесват партиите. Затова съгласно него като се спре финансирането не се решавал, а се задълбочавал казусът .

Минимум 10 лв. на глас би трябвало да е дотацията, съгласно Движение за права и свободи. Затова групировката предлага партиите да не останат без финансиране. В момента има възбрана за финансиране от компании и таван за дарения от физически лица.

Йордан Цонев захапа левицата, че си сменила позицията за дотацията. По време на референдума приемали решението на народа, в този момент си трансформирали позицията.

Изобщо не ме вълнува какво прави Българска социалистическа партия и по какъв начин си сменя позицията , уточни депутатът. Не желал обаче столетницата да атакува Движение за права и свободи.
 Мустафа Карадайъ: ГЕРБ се съгласиха на отворено финансиране на партиите
Мустафа Карадайъ: ГЕРБ се съгласиха на отворено финансиране на партиите

Те са съгласни, че с 1 лева дотация партиите няма по какъв начин да финансират нито активността си, нито акциите си

Румен Гечев напомни, че референдумът не е минал. Имало е референдум, само че няма решение по Конституция и закон , съобщи аленият народен представител. Затова социалистите желаят неизхарчените средства от дотациите да се върнат в бюджета.

Предлагате ни нова антиевропейска и антидемократична система , обърна се Гечев към герберите. Вземате си грях на душата , неудовлетворен е той.

Йордан Цонев още веднъж взе думата като изясни, че в студиата при референдума се разказвали неистини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР