Бюджетната комисия ще разгледа на второ четене Законопроекта за изменение

...
Бюджетната комисия ще разгледа на второ четене Законопроекта за изменение
Коментари Харесай

Комисии ще гледат на второ четене бюджета и извънредното положение

 Бюджетната комисия ще прегледа на второ четене Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2020г.

Енергийната комисия, която също трябваше да заседава в неделния ден, се анулира, защото по думите на депутата Валентин Николов поради късото време са изникнали въпроси, които не могат да решат.

Правната комисия се чака да разиска на второ четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 година

Припомняме, че с 13 гласа " за ", 6 " срещу " и един въздържал се парламентарната Бюджетна комисия одобри на първо четене актуализацията на Бюджет 2020 в петък.

Законопроектът планува увеличение на лимита за вдишване на нов дълг от 2.2 милиарда на 10 милиарда лв.. Според документа Министерски съвет ще може да издава държавни гаранции по нови заемни съглашения с на ББР в размер до 700 милиона лв.. Очаква се спад на Брутният вътрешен продукт от 3% в действително изражение през настоящата година.

С 13 гласа " за " парламентарната правна комисия одобри на първо четене измененията в признатия преди три седмици Закон за ограниченията по време на изключителното състояние. Депутатите от Българска социалистическа партия се въздържаха и оповестиха, че ще внесат свои оферти преди второто четене. И ГЕРБ ще внесат промени в закона. Една от тях е да бъдат замразени партийните дотации по време на изключителното състояние.

Народното събрание гласоподава в петък " за " удължение периода на изключителното състояние до 13 май 2020, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР