Бюджетната комисия ратифицира договора за придобиване на бойни машини за

...
Бюджетната комисия ратифицира договора за придобиване на бойни машини за
Коментари Харесай

Бюджетната комисия ратифицира договора за бойните машини Страйкър

Бюджетната комисия ратифицира контракта за придобиване на бойни машини за пехотата Срайкър от Съединени американски щати за създаване на батальонни бойни групи от Сухопътните само че войски.

 

Договорът планува доставка на 198 бойни и спомагателни машини, образование, тренажори, логистика на стойност 2,1 милиарда лева Основната доставка на бойните машини ще бъде осъществена през 2026 и 2027.

 

От Българска социалистическа партия гласоподаваха " срещу " с аргумента, че към този момент сме платили изтребители F16 Block70, а нищо не сме получили досега от Съединени американски щати. Освен това по покупко-продажбите и за самолетите, и за бойните машини няма неустойки. От " Възраждане " също се оповестиха срещу.

 

Бюджетната комисия утвърди и спомагателни разноски по контракта за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби.

 

Причината е подмяна на информационните и локационни системи на строящите се в България кораби с по-съвременни на стойност 10 млн.лв.

Така общата стойност на плана нараства до 995 млн. лева Първият транспортен съд към този момент е на вода и се достроява.


Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР