Бюджетната комисия на Европейския парламент одобри 1,26 милиона евро за

...
Бюджетната комисия на Европейския парламент одобри 1,26 милиона евро за
Коментари Харесай

Европарламентът отпуска близо 1,3 млн. евро за борбата с двойните стандарти

Бюджетната комисия на Европейския парламент утвърди 1,26 милиона евро за битка с двойните стандарти в Европейски Съюз по искане на евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, заяви пресслужбата на Политическа партия ГЕРБ.

Парите ще бъдат употребявани за осъществяването на пилотния план, препоръчан от тях и утвърден от Европейската комисия с оптималната оценка. Основната му цел е, посредством провеждането на огромни проучвания на територията на всички страни членки, да се разкрие съществуването на подвеждащи и нелоялни търговски практики, както и съществуването на разлики в качеството, състава и наличието на хранителни и нехранителни артикули на пазара.

Двойните стандарти при продуктите - освен храните, само че също по този начин и редица нехранителни артикули като козметика, тоалетни такъми и артикули за бебета - се следят към този момент над 10 години. Едва този месец обаче Брюксел призна публично за съществуването на казуса.

Предложението в допълнение ще способства за укрепването на органите за отбрана на потребителите посредством обезпечаване на еднообразно равнище на отбрана на човешкото здраве и интереса на потребителите, както и за цялостното дейно действие на единния европейски пазар.

До момента предлагането на българските представители срещна поддръжката на Европейската организация на потребителите, Европейския информативен съвет за храните и други браншови организации, както и утвърждението на редица евродепутати от разнообразни политически групи и Европейската комисия.

Пилотният план на двамата евродепутати е продължение на работата им в областта на премахването на двойните стандарти при храните, по която те работят от няколко години. Той е и продължение на писмения им въпрос към Европейската комисия, заложен в края на лятото на 2017 година по същата тематика, както и на работата им по отчета на Екологичен потенциал по отношение на двойното качество на продуктите в единния пазар.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР