Бюджетен излишък имаме, когато постъпленията са повече от разходите. Умишлените

...
Бюджетен излишък имаме, когато постъпленията са повече от разходите. Умишлените
Коментари Харесай

Бюджетен излишък - начин на употреба в България

Бюджетен остатък имаме, когато постъпленията са повече от разноските.

Умишлените или плануваните остатъци са обезпечени, когато приходите и разноските са по този начин изчислени, че мечтаният резултат не може да не последва: или приходите са преднамерено по-ниско изчислени, или разноските са показани в по-малки числа или дори напълно не са планувани.

Предвидените остатъци са резултат на специфична тактичност за да се основат активи, от които би могло да се черпи по-лесно и по-безконтролно за потребности или за размери на потребности, за които не би могло по постоянен метод да се намерят или плануват средства.

Предвидените остатъци демонстрират, че държавният бюджет е повърхностен и неоткровен, тъй като те се явяват резултат на надлежно съзнателно приспособяване на приходите и разноските при съставляването и осъществяването на бюджета.

Такива остатъци демонстрират, че съставителите на бюджета преследват скрити цели, които в най-скромния случай са да се обезпечи независимост на деяние за изпълнителната власт.

Разчита се, че контролът и пестеливостта на Народното събрание са по-малки и затова, по тоя метод могат да се посрещат и такива потребности, за които другояче Народното събрание не е податлив да даде утвърждението си.

Върху несъответствието на приходите с разноските, за да се осъществят нагласени остатъци, са сложени бюджетите в страни, където парламентарният надзор е слаб и нищожен.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР