Бюджетът за следващата година и промените в данъчните закони ще

...
Бюджетът за следващата година и промените в данъчните закони ще
Коментари Харесай

НС гледа промени в данъчните закони и параметрите на бюджета за 2018 година



Бюджетът за идната година и измененията в данъчните закони ще бъдат разисквани на първо четене тази седмица в пленарната зала. Очаква се от следващата година да отпадне отстъпката за обявление на налозите по електронен път, както и да се лимитират кешовите разплащания до 5000 лв.. След като прегледат измененията в данъчното законодателство, по традиция депутатите ще стартират работата си с бюджетите на НЗОК и Държавното публично обезпечаване.

Бюджетът на НЗОК ще бъде гледан на фона на упованията ръководителят на Надзорния съвет на касата и сегашен заместник-министър на финансите Кирил Ананиев да е бъдещият здравен министър. Догодина ще има повече пари за здраве, въпреки и мнението на финансовия министър Владислав Горанов да е изрично, че българската здравна система не е ефикасна.

Повече пари ще има и в обществената сфера. Въпреки съпротивата на работодателите, минималната работна заплата ще стане 510 лв. от началото на идната година. От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 3,8 на 100. А на всички рецензии Горанов отговоря по този начин:

Всяка година слушам рецензии от вида – бюджетът не съдържа промяна. Бюджетът е финансовата рамка, промяната би трябвало да се съдържа в другите закони.

В главната финансова рамка е записано, че следващата година ще имаме недостиг от 1 милиард и 100 милиона лв.. Ще вземем и дълг от вътрешния пазар до 1 милиард лв., само че с него ще платим остарели отговорности:

Съвършен бюджет няма. Този е добър, споделя още финансовият министър. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР