Бюджетът за подготовката на председателството е около 75 млн. евро.

...
Бюджетът за подготовката на председателството е около 75 млн. евро.
Коментари Харесай

Павлова сама се хвали с подготовката за председателството

Бюджетът за подготовката на председателството е към 75 млн. евро. В сумата влизат и спомагателните ремонтни действия. Това сподели министърът на българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова. Не вършим нищо изключително, само че има наложителни условия, на които би трябвало да отговорим. Довършва се ремонтът на НДК и на резиденция Бояна. Най-късно до Коледа ремонтът на НДК би трябвало да е завършил, тъй че от логистична позиция сме съвсем подготвени, съобщи Павлова. По време на председателството би трябвало да търсим освен интереса на България, а да намерим пресечната точка на всички европейски жители. Трябва да бъде сложена основата на бъдещето на Европа. Много елегантно би трябвало да покажем каква Европа желаеме след 2019 година За нас да вземем за пример е извънредно значимо външното финансиране за справяне с миграционния напън, уточни още министърът пред bTV.
Лиляна Павлова посочи, че се чака 22 000 души да посетят България по време на европредседателството. За тях са резервирани места в 21 хотела, като гостите заплащат сами за престоя си. Павлова съобщи, че има задоволително доброволци, които да оказват помощ по време на председателството на Съвета на Европейски Съюз. Много младежи се отзоваха, добави тя.

Тя разяснява и оповестения през вчерашния ден от държавното управление законопроект за Бюджет 2018. Треска тресе опозицията, тъй като ние изпълняваме обещанията си, а те единствено приказват. Увеличаваме приходите, продължаваме и работата по възстановяване на инфраструктурата. Показахме, че можем, за разлика от тези, които ни подлагат на критика, сподели още Лиляна Павлова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР