Бюджетът за 2024 г. се планира при 3% дефицит и

...
Бюджетът за 2024 г. се планира при 3% дефицит и
Коментари Харесай

Асен Василев: Бюджет 2024 ще е с до 3% дефицит

Бюджетът за 2024 година се възнамерява при 3% недостиг и ще влезе в Маастрихтските критерии . Това съобщи министърът на финансите Асен Василев, представен от БиТиВи. Той бе посетител на конгрес за " Засилване на прозрачността и ръководството посредством групови дейности в България ".

Василев уточни, че все още няма терзания по отношение на бюджета. Дефицитът е 0,4%, до края на годината би трябвало да доближи 3%. Движим се напълно в плановете, дори и по-добре, посочи министърът.

По думите му е извънредно значимо да се одобряват и данъчните закони . Всички промени по данъчните закони са оповестени за публично разискване, след две седмици ще преценим кои ограничения ще останат и ще се показват пред Народно събрание, добави той. Василев бе безапелационен, че обществените политики няма да бъдат застрашени по никакъв метод.

По отношение на и енергетиците министърът съобщи, че няма по какъв начин да бъдат изпълнени всички техни претенции. Той акцентира, че България няма да изтегли териториалните проекти , тъй като по този начин страната рискува да изгуби 1,6 милиарда евро.

Василев засегна и тематиката за. Той уточни, че страната ни поддържа Израел. Финансовият министър разясни, че в бюджета има средства за оказване на филантропична помощ при потребност. По думите му е прекомерно рано да се даде оценка по какъв начин ще се отрази спора в интернационален проект.
 АИКБ желае да види бюджет против промени в досиетата на Асен Василев
АИКБ желае да види бюджет против промени в досиетата на Асен Василев

Работодателите желаят увеличение на пенсионната възраст ускорено
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР