Бюджетът трябва да влезе в Народното събрание следващата седмица. Целта

...
Бюджетът трябва да влезе в Народното събрание следващата седмица. Целта
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Чрез актуализацията на бюджета пенсиите ще бъдат увеличени с над 20%


" Бюджетът би трябвало да влезе в Народното събрание идната седмица. Целта е до 25 юни да бъде признат, с цел да може от 1 юли да стане това толкоз предстоящо нарастване с над 20% за близо 2 милиона пенсионери. " Това съобщи членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и ръководител на парламентарната Комисия по превоз и известия Борислав Гуцанов в ефира на Българска национална телевизия и добави, че социалистите няма да правят отстъпка от своите ограничения и оферти, тъй като те са значими както за всяко едно българско семейство, по този начин и за стопанската система на страната ни.

" Така или другояче би трябвало да има разговор сред 4-те партии в обединението, с цел да се стигне до едно рационално решение. Като съществени цели, за които ще настояваме преди всичко несъмнено са пенсиите - те имат 2 стадия. Единият е от 1 юли нарастване с 20% и към този момент от октомври месец да има доста по-голяма правдивост в пенсионната система, тъй като едно е да си се пенсионирал 2005 година и 2020 година с една и съща специалност - получаваш доста по-различна пенсия. Още повече, че 20% от 500 лв. е едно, а от 1000 е друго. Ние няма да отстъпим, ще водим рационални диалози и считам, че ще реализираме триумф ", сподели още Гуцанов по отношение на идната актуализация на бюджета и ограниченията, които оферират от левицата.

Социалистът акцентира, че точно по предложение на Българска социалистическа партия детските ясли и градини са станали безвъзмездни, а в това време са се заделили и средства за строителство на такива там, където е належащо. " И на последващо място предлагаме от 4500 лева да стане на 6000 лева необлагаемия най-малко за млади фамилии ", добави членът на ИБ на Българска социалистическа партия.

" Ние сме склонни на всевъзможен тип диалози стига стопанската система да може да върви напред и да се развива с ускорени темпове, тъй като ключа за развиването на страната и за опциите да се отделят средства за всяко едно семейство е стопанската система ", разяснява още Гуцанов от коридорите на Народното събрание.

По думите му в разговора е ключа за това какво ще се случва и по тази причина от левицата са безапелационни, че би трябвало да се водят диалози с " Газпром ". " Отчитам го като един доста огромен триумф на българското държавно управление - ембаргото на петрола да се отсрочи за България с повече от 2 години. Надявам се до тогава да има сериозен и здрав разсъдък, с цел да се стигне до разговор с съветските снабдители. За България е най-важно да имаме на ниска цена газ и енергоизточници на допустимо най-хубавите цени, както и сигурност на доставките. Не би трябвало политическото говорене да надвива, когато става дума за стопанската система ", съобщи депутатът от Българска социалистическа партия във връзка отсрочката за ембаргото върху съветски нефт.

В умозаключение Борислав Гуцанов сподели, че главната цел на предлаганите ограничения е те да овладеят инфлационния развой, който по думите му е много сериозен. " Целта на предлаганите ограничения е те да овладеят инфлационния развой, който е много сериозен. Друга съществена цел е да има естествен живот за всяко едно българско семейство и стопанската система да продължава да се развива, защото сега ние имаме мощно позитивен баланс и това би трябвало да продължи. Изключително значимо е да има разсъдък и сигурност във всичко, което се прави, а освен политическо говорене. Много добре е, че успяхме и да наложим мораториум върху цените на тока, който българските фамилии заплащат ", довърши той.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР