бюджетът продължава да е с положително салдо в размер на

...
бюджетът продължава да е с положително салдо в размер на
Коментари Харесай

Финансовият министър: Актуализацията на бюджета влиза в парламента другата седмица

бюджетът продължава да е с позитивно салдо в размер на 570 милиона лева

„ Приходите от Данък добавена стойност порастват по-бавно. Основният напредък е в приходите от корпоративен налог, където имаме 24% на годишна база за първите 5 месеца. Приходите от налозите на физическите лица също порастват по-бавно. Очакваме актуализацията да бъде импортирана за разглеждане идната седмица “, посочи вицепремиерът. Той уточни, че към 31 май хазната има доходи в размер малко над 22 милиарда лв..

„ Приходите нарастват с над 2 милиарда лева по отношение на миналогодишните. Данъчните и неданъчните приходи нарастват, данъчните също са над 2 милиарда до момента в който постъпленията в частта на помощите се приближават до тези през 2021 година 22,185 милиарда лв. са разноските. През май 2021 разноските са били малко над 20 милиарда ", означи Василев. Според финансовият министър страната не може да понижи резултата на инфлация, импортирана с вносни горива.

„ Целта на ЕЦБ за инфлация е 2%, сега е 8.1% приблизително. Има страни в Еврозоната с 20% инфлация. Ако погледнем конвергентния отчет на ЕЦБ, се споделя, че през годините сме се движили от минус 0.9% до 4%. Не мисля, че имаме проблем с датата 1 януари 2024 година Техническият проект беше признат и техническата работа е почнала по този начин, че Народното събрание да има опция да реши. Даже и да се сетим, че желаеме на 1 януари 2024 година да приемем еврото, това няма по какъв начин да стане, в случай че не сме механически подготвени “, акцентира вицепремиерът.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР