Бюджетът представлява отражение на управленската програма, която само преди два

...
Бюджетът представлява отражение на управленската програма, която само преди два
Коментари Харесай

Фандъкова даде големи обещания за транспорта, въздуха и заплатите на медсестрите в яслите

Бюджетът съставлява отражение на управническата стратегия, която единствено преди два месеца защитихме пред софиянци, сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред Българска национална телевизия. Няколко значими задания – поусилена работа в кварталите, повече ограничения и повече средства по-скоро за ограниченията за по-чист въздух, административната промяна и дигитализацията, сподели тя. По думите ѝ би трябвало да се обърне особено внимание на вложенията в градския превоз, довършването на метрото, модернизацията на градския превоз.

" И новата значима задача – въвеждането на довеждащия превоз, т.е. с стартирането на третата линия на метрото да можем да осигурим и дребни електрически рейсове в кварталите, които да подкрепят хората да стигнат по-лесно до метрото ”, добави още кметът на София.

Според нея това е и една от главните ограничения за по-чист въздух. Да насърчим хората, да ги улесним да употребяват градския превоз, с цел да слезем от колите, които са един от двата съществени фактора за замърсяване на въздуха, сподели Фандъкова.

" Втората значима задача, с изключение на вложенията, е увеличение на заплатите на избрани специалности, за които има отговорност общината. Вие знаете, че страната усили доста средствата за обучение, за повишение заплатите на учителите. Има и средства за увеличение заплатите на обществените служащи. Това, което залагаме ние от нашия бюджет, е нарастване на заплатите на медицинските сестри, които работят в детските ясли и градини и в учебните здравни кабинети ”, посочи тя.

Кметът на София сподели, че до момента заплатите на сестрите в учебните заведения и детските градини са били много ниски и получават най-голямото процентно нарастване за идната година.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР