Бюджетът представлява отражение на управленската програма, която само преди два

...
Бюджетът представлява отражение на управленската програма, която само преди два
Коментари Харесай

Фандъкова: Увеличаваме заплатите на медицинските сестри в детските заведения

Бюджетът съставлява отражение на управническата стратегия, която единствено преди два месеца защитихме пред софиянци. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в изявление за Българска национална телевизия.
Столичният кмет открои няколко значими задания - усилена работа в кварталите, повече ограничения и повече средства по-скоро за ограниченията за по-чист въздух, както и административна промяна и дигитализацията. По думите на Фандъкова би трябвало да се обърне особено внимание на вложенията в градския превоз, довършването на метрото, модернизацията на градския превоз. Фандъкова уточни, че ще бъдат увеличени и заплатите на медицинските сестри в детските заведения в столицата.
" И новата значима задача - въвеждането на довеждащия превоз, т.е. с стартирането на третата линия на метрото да можем да осигурим и дребни електрически рейсове в кварталите, които да подкрепят хората да стигнат по-лесно до метрото ", добави още кметът на София.
Според нея това е и една от главните ограничения за по-чист въздух. Да насърчим хората, да ги улесним да употребяват градския превоз, с цел да слезем от колите, които са един от двата съществени фактора за замърсяване на въздуха, сподели Фандъкова.
" Втората значима задача, с изключение на вложенията, е увеличение на заплатите на избрани специалности, за които има отговорност общината. Вие знаете, че страната усили доста средствата за обучение, за повишение заплатите на учителите. Има и средства за увеличение заплатите на обществените служащи. Това, което залагаме ние от нашия бюджет, е нарастване на заплатите на медицинските сестри, които работят в детските ясли и градини и в учебните здравни кабинети ", посочи Йорданка Фандъкова.
Кметът на София акцентира, че до момента заплатите на сестрите в учебните заведения и детските градини са били много ниски и получават най-голямото процентно нарастване за идната година.

Лъжа е, че София е осъждана поради мръсния въздух, съперниците ни не би трябвало да си служат с неистини, уточни Фандъкова.
„ Срещу доста страни има процедури, има ясни механизми, стандарти, по които тези процедури се водят. Нека въпреки всичко да кажем, че на България не беше наложена глоба. В България има дни с превишение освен в София. Разбира се, че нашите съперници се концентрират в София, само че не би трябвало да си служат с неистини “, безапелационна бе още Фандъкова.
„ Ангажиментът на общината е сериозен. Както кмета, по този начин и общините имат своите отговорности. Сам по себе си кметът, сама по себе си Столична община не могат да подхващат всички ограничения. За това съм се обръщала към Народното събрание, към другите министерства и към жителите за включване. Поисках от Народното събрание да се одобри инкриминиране на горенето на боклуци. Това е едно предложение на жителите на „ Красна поляна “.
Фандъкова добави, че съгласно нея административните наказания, в това число и финансови при физически лица, не дават резултат. „ При юридически не е тъкмо по този начин “, разяснява още кметът. Тя разясни, че не става въпрос за паленето на печки, а нерегламентирано палене на боклуци навън. „ Това е непосредствено тровене на хората, това за мен е закононарушение. Когато приказваме за дърва и въглища, там са други ограниченията “, добави още кметът на София Йорданка Фандъкова.
Тя регистрира, че може да се следи в действително време на уеб страницата на Столична община, на специфична страница, както данните от приблизително дневните данни от предходния ден, по този начин и прогнозата за идващите два дни. „ Това ни дава опция да подхващаме спомагателни ограничения в дни, в които се чака или има превишение “, разясни Фандъкова по отношение на ограниченията за битка с мръсния въздух.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР