Бюджетът на Здравната каса за догодина ще се увеличи с

...
Бюджетът на Здравната каса за догодина ще се увеличи с
Коментари Харесай

С 407 милиона лева по-голям бюджет на НЗОК за следващата година

Бюджетът на Здравната каса за следващата година ще се усили с 407 милиона лв. и става 3 милиарда 807 милиона лв.. Решението на Надзорния съвет беше взето по искане на шефа на Касата проф .Камен Плочев .

Парите за болничната помощ се предлага да са един милиард 802 милиона лв., усилват се и средствата в извънболничаната помощ, за медикаменти и  за проучвания - 80 милиона лв., като  в перото за стоматолигочна помощ средствата стават 156 млн.лв. В тях влиза и програмата за обезпечаване на зъбни протези за възрастните хора. Проф.Камен Плочев съобщи:

Аз съм ги желал. Много съществени и постоянни причини изтъкнахме. Не мога да подценя и голямото схващане на управителния екип на министерството на финансите, което се съобрази с нашите условия. Ние би трябвало да го осигурим това лекуване. Не можем да върнем болния, не може да затваряме лечебни заведения. Не можем да допуснем, поради това че някъде нещо не е съобразено да се получи пробив в системата. Така че, това контрактуван бюджет, само че с борба.
 
Надзорният съвет е разгледал предложение за понижаване на запаса на здравната каса, заяви новият представител на надзора Мария Петкова :

Едно доста значимо предложение има на надзора към здравния министър да се промени закона за здравното обезпечаване в точката, с която се дефинира запаса на касата. Предлага се този запас да се понижи от 10 % на 3 % от общите средства, като тези 7 % от бюджета още от в този момент ще бъдат включени към другите пера на бюджета. Намалява се запаса като тези пари се включват към от в този момент още в другите пера на бюджета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР