Бюджетът на здравната каса трябва да се увеличи с поне

...
Бюджетът на здравната каса трябва да се увеличи с поне
Коментари Харесай

Управителят на НЗОК: Бюджетът ни трябва да се увеличи с поне 50%

Бюджетът на здравната каса би трябвало да се усили с най-малко 50% през идващите 2 години. Това разяснява шефът на инситуцията. Според него по този начин ще се обезпечи европейски достъп до лекарства и здравни услуги на българките градани.


Според Дечо Дечев би трябвало да се подхващат дейсвия за увеличение на приходната част на бюжета на здравната каса.

доктор Дечо Дечев - шеф на НЗОК: На цялата политическа класа би трябвало да е ясно, че в случай че в околните 2 години бюджетът на НЗОК не се увеличи най-малко с 50%, т.е. от 4 милиарда да стане 6, проблемите, които ги виждат в този момент, ще им се сторят минимални, по отношение на това, което ги чака. Съсловието не може повече да продължава неговия труд да не бъде оценен действително.

Освен това съгласно Дечев имало доста скъпи медикаменти,които още не са включени в листата, с лекарства, които заплаща здравната каса. По думите му сега бюджетът за болнична помощ е задоволителен.

доктор Дечо Дечев - шеф на НЗОК: Ако бъде съсредоточен в по-малко реализатори те да бъдат изцяло задоволени през тези 30 дни, като бюджет, само че тъй като изпълнителите са доста се постанова да има по този начин наречените предели.
Управителят на касата, разяснява и инспекциите на договорите с лекари, зъболекари и лечебни заведения, които му разпореди Върховната административна прокуратура през тази седмица.

доктор Дечо Дечев - шеф на НЗОК: Какво желае да се ревизира? Има ли доклад една фиктивна активност, дали против парите, които е получил от здравната каса, той е извършил всички отговорности, които има по тази активност.
След 2 месеца Дечев би трябвало да даде обощена инфромция на Върховната административна прокуратура за резутлатите от инспекциите.

 Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни Управителят на НЗОК: Пробойните на Касата са добре известни
По закон НЗОК, като се изключи че би трябвало да подсигури избрани услуги и произведения, е задължена да обезпечи ограничения и дейности за тяхното най-рационално потребление....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР