Бюджетът на здравната каса, който днес приехме, е същият бюджет

...
Бюджетът на здравната каса, който днес приехме, е същият бюджет
Коментари Харесай

Проф. Димитров: Бюджетът на НЗОК е същият като този от преди 6 години

Бюджетът на здравната каса, който през днешния ден приехме, е същият бюджет като конструкция от последните шест години. Нищо ново няма в него. Съотношенията са същите, относителните дялове са същите, т.е. нищо ново не се случва, т.е. тези пари се разпределяни по същия метод както предходната година, сподели в студиото на " Още от деня " проф. Григор Димитров, основен специалист в БСК, член на Надзорния съвет на НЗОК.

Проф. Григор Димитров, основен специалист в БСК, член на Надзорния съвет на НЗОК: 80 на 100 от разноските на Здравната каса са за болнична помощ и за медикаменти. В страните на Европейски Съюз средствата, които са за болнична помощ, не са повече от 27-28%. Средствата за медикаменти в другите страни са сред 18 и 20%, в България са 30%, т.е. ние парите за Здравната каса ги даваме основно за болнична помощ.
По думите на проф. Григоров Здравната каса не раздава пари за заплати, само че основава условия в лечебните заведения, които работят добре и които извършват своите договорни връзки, да имат повече доходи.
Проф. Григор Димитров, основен специалист в БСК, член на Надзорния съвет на НЗОК: Когато приказваме за опазване на здравето, ние се намираме в една доста тежка рецесия и митингът на медицинските сестри не беше инцидентен.
Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР