Бюджетът на Световната федерация по футбол (ФИФА) към 2022-а година

...
Бюджетът на Световната федерация по футбол (ФИФА) към 2022-а година
Коментари Харесай

Бюджетът на ФИФА скача до 6,56 милиарда долара

Бюджетът на Световната федерация по футбол (ФИФА) към 2022-а година би трябвало да скочи до 6,56 милиарда $. Проекто-бюджетът на централата беше одобрен през днешния ден по време на Конгреса, който продължава и сега в съветската столица.

Беше маркирано пред делегатите, че осъществяването на към 70 % от бюджета към този момент е обезпечено с настоящите все още контракти. Основната част от тези пари идват от продажбата на телевизионни и маркетингови права.

Бюджетът за интервала 2015-2018 година трябваше да донесе на ФИФА 5,5 милиарда $, само че този индикатор беше превишен с 10 процента- до 6,1 милиарда $.

За миналата 2017-а година ФИФА отбелязва дребна загуба, което е регистрирано като резултат от миналата финансова рецесия и към момента нестихващите реакции във връзка обвиняванията в корупция на водещи функционери.

След това президентът Инфантино приказва за " невероятни числа " и акцентира нарастването на приходите през последните четири години " макар най-тежката рецесия, която ФИФА в миналото е имала. "

ФИФА промени финансовата си система под ръководството на Инфантино и в този момент пресмята приходите си в годините на Световната купа единствено в края на четиригодишния си цикъл.

Световното състезание е главният източник на доходи на ФИФА, която пък чака запасите в касата да набъбнат до 1,653 милиарда $. Именно по тази причина Инфантино се пробва да вкара още два международни турнира- на клубно и на национално равнище, с цел да направи централата по-независима и с по-бързо растящи доходи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР