Бюджетът на Столична община за ремонти на пътната инфраструктура през

...
Бюджетът на Столична община за ремонти на пътната инфраструктура през
Коментари Харесай

Столична община отвори голямата кесия: Дава 36 милиона лева за…

Бюджетът на Столична община за поправки на пътната инфраструктура през тази година е 36 милиона лв. за възобновяване на пътни платна, тротоари и слагане на антипаркинг детайли. Това заяви заместник-кметът по превоза на София Евгени Крусев, представен от Канал 3. Той ревизира слагането на нова тротоарна настилка по ул. " Шандор Петьофи " - от ул. " Цар Петър " до бул. " Витоша ". " Бетонната пътна настилка по " Шандор Петьофи " ще бъде сменена с асфалтова в сектора от ул. " Княз Борис Първи " до бул. " Витоша ", уточни зам.-кметът.

Той добави, че към този момент са сменени тротоарите по улиците " Цар Асен ", " Княз Борис Първи ", " Марин Дринов " в " Оборище ", както и тротоари в ж.к. " Дружба ". В момента се работи се по ул. " Методи Андонов " в ж.к. " Младост ". Общо 26 са улиците по които се слагат нови тротоари през тази година.

" По 24 улици беше заменена пътната настилка през миналите месеци, главно в крайградските територии в регион " Нови Искър ", " Панчарево " (селата Лукорско, Чепинци, Гниляне, Житен " ", осведоми Крусев. Той заяви още, че сега се прави транспортен разбор на цялостното решение за тунела под НДК.

Обявена е процедура за повсеместен ремонт на тунела, включващ хидроизолация, възобновяване на всички осветителни и вентилационни системи, обезопасяване на тролейбусната спирка. Вече е сложено лед осветяване.

" Заради новата постройка на съда, която ще бъде отворена през септември, следващата година ще се извърши реорганизация на подходната рампа към тунела, ще бъдат ремонтирани и трамвайните релси на линиите 6 и 7 ", уточни Крусев. По думите му при затваряне на тунела, тролеите ще могат да се движат в двете посоки по бул. " Патриарх Евтимий ".

Заместник-кметът съобщи, че предстоящото възобновяване на придвижването по бул. " Патриарх Евтимий ", който беше затворен преди към година поради градежа на метрото, ще се случи през първите 10 дни на юни.

Движението ще бъде еднопосочно по бул. " Патриарх Евтимий ", като ще има притеснение, с цел да влиза техниката за градежа на метрото. Движението през тунела по бул. " Васил Левски " ще бъде възобновено еднопосочно.

До дни следва да стартира ремонта на бул. " Шипченски проход " - сред ул. " Иван Димитров - Куклата " и бул. " Асен Йорданов ", както и на самия бул. " Асен Йорданов " - сред бул. " Шипченски проход " и кръговото на бул. " Цариградско шосе ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР