Бюджетът на София се развива според нашите очаквания. Знаете, че

...
Бюджетът на София се развива според нашите очаквания. Знаете, че
Коментари Харесай

Дончо Барбалов: Животът в София започва да се завръща към обичайния си ритъм

Бюджетът на София се развива съгласно нашите упования. Знаете, че периодите за пет % отстъпка при заплащането на налог бяха удължени до 30-и юни, с цел да облекчим хората след епидемията. Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия зам.-кметът на Столична община Дончо Барбалов.

,,Има някои доходи, които няма по какъв начин да бъдат обезщетени, като да вземем за пример приходите от таксите в детските градини и приходите от градския превоз, който регистрира 25 млн. лв. по-малко доходи от планираното'', уточни Барбалов.

,,По данни на Столичния метрополитен подземната железница по време на епидемията е била употребена в най-ниския си най-малко от към 50 000 души, а от скоро метрото към този момент се употребява от 156 000 души всекидневно. Преди експлоадирането на рецесията с ковид метрото е обслужвало 350 000 жители всеки ден, тъй че, както се вижда, животът в София стартира да се завръща към нормалния си ритъм'', разяснява заместник-кметът на столицата.

Дончо Барбалов: 200 детски заведения отварят порти в София

По думите на Барбалов 350 предприятия от микро и междинния бизнес в София са подали заявление до Столична община да не заплащат наем за интервала, в който не са работили поради изключителната обстановка в страната и добави, че в идващите месеци търговците ще могат да заплащат наем с отстъпка от 50%, до момента в който бизнесите им се стабилизират.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР