Бюджетът на следващата година има някои проблеми с рамката, в

...
Бюджетът на следващата година има някои проблеми с рамката, в
Коментари Харесай

Калфин: Бюджедът очевидно е предизборен

Бюджетът на идната година има някои проблеми с рамката, в която е изчислен. На него не би трябвало да се гледа като на кошница с пари, а като на политики и тук не се виждат такива. Това съобщи някогашният вицепремиер и обществен министър Ивайло Калфин в предаването " Денят ON AIR ". " Дават се повече пари, само че доста накриво, незаслужено и ще доведат до тежки вреди върху доста обществени системи ", съобщи той.

Според него бюджетът явно е избирателен, като огромните планувани разноски са до март-април. " Детските надбавки са един от образците за неприятно предугаждане на средствата. В пенсионната система е същото ", разяснява още Калфин пред Bulgaria ON AIR.

По думите му доста хора ще бъдат ощетени. " Има още един въпрос. Говорим, че следващата година сме в рецесия. Кого би трябвало да подпомогнете? Естествено тези, които ще бъдат най-уязвени. Най-застрашени са тези, които не могат да си хранят фамилиите ", уточни той.

Калфин изрази мнение, че в рецесията " помпаме " непознати икономи, вместо да подкрепяме българската и опасността доста хора да останат без работа е действителна.

" Ако приказваме за правдивост, в случай че желаеме единодушие в обществото, би трябвало да кажеш " това са опциите, ето на кого ще помогнем ", това не се случва ", сподели още някогашният обществен министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР