Бюджетът на НЗОК за 2019 г. е с 490 млн.

...
Бюджетът на НЗОК за 2019 г. е с 490 млн.
Коментари Харесай

Дейността на Фонда за лечение на деца минава към НЗОК

Бюджетът на НЗОК за 2019 година е с 490 млн. лева повече, активността на Фонда за лекуване на деца и за лекуване в чужбина ще бъде трансфериран към Касата. Това сподели пред публицисти зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева след съвещание на Надзорния съвет на НЗОК, на което се разисква проектобюджетът на Касата за идната година.

„ Приет е проектобюджетът на Здравната каса за 2019. Следва гласоподаване в Министерски съвет. Ръстът в разноските на Касата ще бъде 490 млн. лева, като има и излишък от 50 млн. лева от насъбрани няколко години. Увеличението ще е разпредели допустимо най-равно по пера. Ще се постараем да има дейно и оптимално потребление на разноските “, изясни Жени Начева, представена от " Фокус ".

„ Дейността на Фонда за лекуване на деца и за лекуване в чужбина ще бъде трансфериран към Здравната каса, като ще има спомагателен трансфер в границите на 16 млн. лева Принципите на заплащанията ще бъдат както са правени до момента в НЗОК, само че всичко ще бъде допустимо най-прозрачно и ще има изясненост за пациентите “, сподели още зам.-министърът.

Начева сподели още, че Агенцията по трансплантация и ИА „ Медицински одит” се сплотяват в ново звено - Агенция за медицински контрол, като лечебната активност ще минава по Касата, с цел да може да работи по-гладко.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР