Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300% и клубът

...
Бюджетът на Левски ще бъде намален с 300% и клубът
Коментари Харесай

"Левски" свива бюджета с 300%

Бюджетът на " Левски " ще бъде понижен с 300% и клубът би трябвало да вмести разноските си до 500-600 000 лева на месец. Към тази сума се прибавя и месечната вноска към Национална агенция за приходите (143 000 лева.). Това разгласи изпълнителният шеф на " Левски " Павел Колев, при представянето на новия Управителен съвет, чийто ръководител е той.

" На процедура с 300% ще се понижи месечният бюджет на " Левски ". Вече сме надалеч от тези параметри от началото на годината - към 1,5 млн. лв. на месец. Към август са към 800 000 лв. на месец. Предстои среща с Национална агенция за приходите през август, когато имаме опция да покажем някакви парични потоци. Ще беседваме с тях на тематика по какъв начин да продължим да съблюдаваме съглашението и това да не се отрази тежко на финансовото положение на клуба ", изясни Колев.

Той съобщи, че най-належащите задължения са в размер на към 4 млн. лева В тази сума влизат 2,6 млн. лева. към футболисти, данъци и осигуровки към страната, 100 000 лв. Данък добавена стойност за юли. Има още отговорности към български и чуждестранен клуб, които към този момент не притискат " сините ". " Чуждестранният клуб проявява схващане, само че УЕФА няма да прояви, защото сме под мониторинг ", изясни Павел Колев.

А завърналият се в " Левски " като член на УС Константин Баждеков добави: " Разходната част е доста тежка, тъй като е правена при различен бюджет. Но има подписани контракти и би трябвало да се съблюдава достойнството на клуба. Важно е да се акцентира на приходната част, която сега се крепи единствено на начинания, свързани с почитателите. " С намиране на спонсори и рекламодатели ще се занимава и различен от УС - Ивайло " Нойзи " Цветков, който разкри, че с договарянията с 5 компании към този момент са в много напреднал стадий.

От " Левски " обясниха и за сумата от 199 000 лева, с която бе платена по една заплата на футболистите си при започване на седмицата. Както е известно, притежателят на клуба Наско Сираков още в събота даде обещание в понеделник да има заплати и това стана факт.

Това провокира въпроси от кое място са парите, появиха се даже спекулации, че хора, които подмолно дърпат конците в " Левски " са ги отпуснали, с цел да потушат напрежението в тима. Председателят на Националния клуб на последователите Степан Хиндлиян даже намекна това чрез обществените мрежи, питайки по какъв начин по този начин са открити внезапно пари.

Снощи от " Левски " оповестиха на профила на клуба във " Facebook " следното:

„ За да разсеем всевъзможни спекулации: Заплатите на футболистите за месец март бяха изплатени. Финансирането е обезпечено посредством кратковременен заем за оперативни потребности от дребна компания в размер на 199 хиляди лв., която по никакъв метод не е обвързвана с появилите се спекулации по медиите за източника на средствата “.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР