Бюджетът на купувачите на имоти в Пловдив се е повишил

...
Бюджетът на купувачите на имоти в Пловдив се е повишил
Коментари Харесай

Вижте цените на жилищата в Пловдив по райони: Ето къде е най-евтино и най-скъпо!

Бюджетът на купувачите на парцели в Пловдив се е повишил през деветмесечието на годината, като инвестицията в покупка на жилище доближава до 70 000 евро. Това обобщиха брокери на недвижими парцели по време на бизнес закуската на Imoti.net в града под тепетата, която се състоя през днешния ден. " Средната цена на жилище в центъра на Пловдив е 854 евро на кв. м, в кв. " Кършияка “ доближава до 827 евро на кв. м, в кв. " Смирненски “ приближава 708 евро на кв.м. Цената на кв. м в " Кючук Париж “ е 691 евро, а в " Тракия “ – 667 евро “, регистрира брокерът на недвижими парцели Мирослав Язов.   

Въпреки по-високия бюджет, който семействата би трябвало да отделят за покупка на жилище, през деветмесечието на 2018 година в Пловдив има растеж на покупко-продажбите с близо 2% по отношение на същия интервал през предходната година. Купувачите са от цялата страна, като постоянно има и такива от Украйна и Молдова, а 43% от запитванията към организациите на недвижими парцели са за тристайни жилища. Все повече хора се възползват от ипотечен заем за закупуване на жилище – към 34%, като междинният размер на банковия заем е 80 000 лева Най-голямо е търсенето на парцели в кв. " Смирненски “, наоколо до индустриалната зона. В този регион доминиращ е българският инвеститорски интерес.  

" Пловдив се оказва и извънредно прелъстителен за цифровите номади, които в крайник със международните трендове избират да работят от у дома. Това изяснява и нарастването на дяла на жилищното строителство в града за сметка на офисните пространства “, разясняват специалистите.   

Голям интерес има и към вложението в парцели за краткосрочно отдаване, който съгласно брокерите се дължи на туристическия поток към Европейската столица на културата. Наемът на такова жилище варира сред 30 и 60 лева за нощувка, а този вид предприемачество се трансформира в извънредно доходоносна активност за притежателите.  

Все повече фамилии избират да имат и парцел отвън огромния град, като търсенето на вили наоколо до Пловдив е засилено. Популярни са къщите в с. Дълго поле и с. Строево, където купувачите от района избират да прекарват уикендите си.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР