Бюджетът на Фандъкова за 2019-а е безцелен и безидеен. Липсват

...
Бюджетът на Фандъкова за 2019-а е безцелен и безидеен. Липсват
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Бюджетът на Фандъкова за 2019 е безцелен и безидеен. Липсват политики за хората

Бюджетът на Фандъкова за 2019-а е безполезен и безпринципен. Липсват политики за хората.Диспропорциите ще продължат да се задълбочават, градът ще продължи да се задъхва. Необходимо е да се промени философията за развиването на София. А това, което ни оферират за идната година е още от същото.
Това сподели водачът на столичните социалисти и ръководител на групата на Българска социалистическа партия в СОС Калоян Паргов по време на семинара за показване на проектобюджета на Столична община.

Бюджетът би трябвало да бъде на Столичния общински съвет, а оттова на столичани, а за поредна година сме очевидци на бюджет на общинската администрация “, изясни Калоян Паргов. „ Както доста други, по този начин и обещанието, че за идната година ще създадем програмен бюджет, във образуването, на който ще вземат участие всички общински съветници, се изпари. Остана единствено мирисът на замърсен въздух “, уточни ръководителят на БСП-София.

„ Предложеният бюджет за 2019-а на Столична община няма програмен темперамент “, безапелационен е Паргов. Според него това трябваше да бъде бюджет на равнене на стандартите сред центъра и крайните квартали. „ Очаквахме да чуем, че през идната година ще има ясни цели в развиването на столицата, с съответно декларирана грижа и внимание към хората, които живеят в крайните квартали и жилищните комплекси. София с изключение на административен център на страната е и град, в който живеят и работят хора, които заплащат налози. Те чакат да получат добра градска среда, която подсигурява качество на живот. Столичани желаят да видят по какъв начин парите от техните налози и такси се връщат при тях “, разяснява Паргов и добави: „ Европейски планове може да бъдат осъществени в централната част, а приходите от налози да бъдат ориентирани предпочитано към крайните квартали, които чакат към този момент 30 години общината да обърне внимание на проблемите им “.

„ През тази година хората сложиха ново условие - не желаят единствено количество, а желаят и качество. Именно качеството на осъществените строително-ремонтни действия се трансформира в главен проблем и провокира вълната от неодобрение на жителите - ремонтите на „ Дондуков “ и „ Граф Игнатиев “, неудачните решения с велоалеята по „ Раковска “ и „ островите “ на „ Константин Величков “, които стесниха платната, затрудниха придвижването по тези улици и способстваха за замърсяването на въздуха. Ето за какво през днешния ден чакахме да чуем разбор на свършеното и на това, което не е свършено и за какво. Но нямаше нито дума за качеството на осъществяване на капиталовата стратегия “, изясни Калоян Паргов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР