Бюджетът на Европейския съюз за космически изследвания е 14,8 млрд.

...
Бюджетът на Европейския съюз за космически изследвания е 14,8 млрд.
Коментари Харесай

Бюджетът на ЕС за космически изследвания е 14,8 млрд. евро

Бюджетът на Европейския съюз за галактически проучвания е 14,8 милиарда евро. Той обгръща начинания като „ Галилео “ (за сателитна навигация) и „ Коперник “ (за наблюдаване на Земята), които имат директен позитивен резултат върху всекидневието и бизнеса в Европа.

Космическите технологии са незаместим асистент и в наблюдението на климата, опазването на границите и гарантирането на сигурността. Никоя страна в Европейски Съюз обаче няма потенциала да ги създава независимо.

През ноември 2020 година Европарламентът, Съветът и Комисията се споразумяха за проектите за финансиране на галактически технологии през 2021-2027 година и за основаването на Европейска организация за галактическата стратегия. Евродепутатите ще гласоподават по съглашението през март.

„ Един упорит бюджет е в действителност основен за триумфа на галактическата стратегия на Европейски Съюз ", съобщи докладчикът на Парламента Масимилияно Салини (ЕНП, Италия). „ Системите за навигация и наблюдаване на Земята усъвършенстват транспортните услуги и носят доста изгоди на международно и европейско равнище “. Например, програмата "Галилео " обезпечава непрекъснати навигационни услуги на близо 1,3 милиарда консуматори.

Според него по-ефективно ръководство на трафика ще понижи излъчванията и ще способства за битката с измененията в климата, засиленото потребление на дронове ще усъвършенства доставките и пощенските услуги, а по-доброто следене на полети ще понижи анулираните полети и шума.

"Космическият бранш е също по този начин извънредно значим за стратегическата самостоятелност на Европейски Съюз и за развиването на конкурентоспособността на европейската промишленост “, уточни Салини. „ Това става доста значимо в обстановка, в която обичайните сили в галактическите технологии остават доста дейни, а в това време се появяват нови играчи, които насочат от ден на ден провокации към конкурентоспособността на европейския галактически бранш “, добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР