Бюджетът на Държавното обществено осигуряване за 2020 година е копи-пейст

...
Бюджетът на Държавното обществено осигуряване за 2020 година е копи-пейст
Коментари Харесай

Георги Гьоков: Бюджетът на ДОО ни отдалечава от социалната държава

Бюджетът на Държавното публично обезпечаване за 2020 година е копи-пейст на предходните бюджети от ръководството на Борисов от 10 години насам. Това разяснява депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков по време на дебатите по бюджета на ДОО на първо четене в пленарна зала. По думите му липсват промени и няма решение на проблемите, които обществото чака - за правдивост в обезпечаването и адекватност на осигурителните компенсации.
Бюджетът не предлага нови политики, нито ограничения и решения, по тази причина можем да го определим като повтаряне на предходните бюджети, акцентира Гьоков. Няма нищо ново, никаква нова политика, водеща до промяна в обществената сфера или най-малко в смяна в посока усъвършенстване. Бюджетът на ДОО за 2020 година отхвърля всяка опция за обществено развиване във прогресивен аспект и ни отдалечава тотално от разбирането за обществена страна, предизвести още депутатът. Гьоков открои главните проблеми, които се наслагват през годините. Според него бюджетът, препоръчан от ГЕРБ, " утвърждава използването на нездравословната неолиберална политика, която е в дъното на всичките ни проблеми и то в миг, когато цяла Европа слага под подозрение този неолиберален метод ".
Да се назова обществена страна България, е значимо да има планувани съответни решения в обществената сфера и съответни обществени отбрани както в държавния бюджет, по този начин и в бюджетите на ДОО. Народният представител от Българска социалистическа партия се спря и на пенсиите. Той регистрира, че приходите от пенсиите са изостанали от виталното ниво на страната. Георги Гьоков съобщи, че Българска социалистическа партия ще предложи преизчисляване на всички пенсии. Трябва да го приемете, тъй като към този момент сме закъснели и в случай че не го създадем в този момент, на следващия ден няма да има закъде и ще коства доста скъпо, обърна се той към ръководещите. Гьоков разкритикува и замразения размер на оптималния застрахователен приход.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР