Бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда, това

...
Бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда, това
Коментари Харесай

Делян Добрев: Заради бюджета на Асен Василев може да се стигне до черните сценарии

Бюджетът на Асен Василев не излиза с 12 милиарда, това сподели министър Велкова, и това беше значимата информация. Иначе може да се стигне и до черните сюжети, а може и да не се ". Това разяснява Делян Добрев от ГЕРБ по bTV.
 
Вчера се появи информация  за съществуване на отчет, изпратен от Министерството на финансите към Министерски съвет, в който е посочено, че е допустима смяна на заложения курс към единната валута поради настоящото положение на държавните финанси.
 
" Ако дупката се свие до 5 милиарда,  до 3% от Брутният вътрешен продукт, ще успеем да се измъкнем, само че в случай че си остане 12 милиарда тази дупка в границите на няколко години, тогава черните сюжети, които чертаеше министър Велкова - нищо чудно да се случат ", сподели той.
 
Добрев изясни, че бюджетът на Асен Василев " е неприятен ". " От него може да последват страховити неща - а дупката от 12 милиарда щеше да стане 15-20 или тъй като нямаше болшинство всички политици в Народното събрание се пробват да се харесат на гласоподавателите ", сподели още Добрев.  
 
Според него всичко зависи от това дали ще има държавно управление след изборите. Той добави, че трябват съществени промени в бюджета, с цел да се оправим с възходящата инфлация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР