Бюджетът на Асен Василев храни инфлацията, застрашено е влизането ни

...
Бюджетът на Асен Василев храни инфлацията, застрашено е влизането ни
Коментари Харесай

Милен Велчев с тежка прогноза: Бюджетът на Асен Василев храни инфлацията, застрашено е влизането ни в Еврозоната

Бюджетът на Асен Василев храни инфлацията, застрашено е влизането ни в Еврозоната. Това съобщи финансовият гуру от времето на Симеон Сакскобургготски Милен Велчев.

Бившият финансов министърсериозно счита, че препоръчаният Бюджет 2022 ще подхранва инфлацията.

Тристранният съвет разиска предложенията за бюджет 2022 година. Въпреки рецензиите от страна на работодателите финансовото министерство остана твърдо на позициите си във връзка с равнището на оптималния застрахователен приход и повишението на минималната работна заплата.

" Инфлацията се подхранва от страна на държавното управление, в случай че бъде признат и изпълнен този бюджет. Напълно несвоевременно е в тези условия да се прави подобен недостиг. Застрашено е влизането ни в Еврозоната поради недостига и високата инфлация, която ще бъде доста по-висока от изискваното за приемане ", това сподели Велчев пред Нова нюз.
свързани новини65678на 14.09.2021
" За десни ограничения не мога да се сетя в този бюджет, левите цели ги има. 4,8 напредък залага бюджетът, само че нямам доверие това да се реализира, той ще бъде сред три и четири % ", счита Велчев.

За него плануваният недостиг от 4,5 с COVID-мерките действително ще е към 6%.

" Това е невиждано висок недостиг. Размерът на дълга има второстепенно значение, по-важно е по какъв начин се харчат и дали се харчат. Нормално е дългът да надвишава недостига ", сподели още той.

" Минималната заплата се допуска да компенсира досегашната инфлация. Но аргументът на финансовия министър за вадене от пазара на " некадърни работодатели " не е заможен, не е работа на страната да прави това, тя би трябвало да упражнява надзор. Половината от оптималния застрахователен приход би трябвало да пораства, само че не еднократно и шоково ", съобщи Милен Велчев.

Според него политическата неустойчивост е причина за спад в вложенията, както и неспособността на ръководещите да усвоят парите, планувани за финансови вложения в обществения бранш.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР