Бюджета за отбрана поетапно да стигне до 2% от Брутния

...
Бюджета за отбрана поетапно да стигне до 2% от Брутния
Коментари Харесай

Парите за отбраната да стигнат 2% от БВП предвижда стратегията за национална сигурност

Бюджета за защита поетапно да стигне до 2% от Брутния вътрешен артикул на страната, планува признатата през днешния ден от държавното управление актуализира Стратегията за национална сигурност. Сега за този бранш са планувани 1.3% от парите на страната.

В документа се показва, че главен приоритет е осъществяването на признатите от България цели за качествата на НАТО за групова защита и създаване на отбранителни качества на Европейския съюз. Стратегията регистрира и нуждата от осъществяване на капиталовите планове за придобиване на ново въоръжение, цялостна рационализация на въоръжените сили, както потребността от система за транспарантен, явен асортимент и кариерно развиване на военнослужещите и цивилните чиновници, която да включва и ефикасен пакет от ограничения за мотивация.

Актуализираната тактика ще даде опция за възстановяване на механизма за обмисляне и осъществяване на политиките за национална сигурност, в това число посредством по-ефективно потребление на капацитета от участието на България в НАТО и в Европейския съюз, се споделя в претекстовете за приемането й. Тя обрисува по-широко схващане за националната сигурност, като извежда на предно място сигурността на жителя, публичните и икономическите аспекти, без да подценява измеренията, свързани с защитата, външната политика, разузнаването, защитата на публичния ред и отбраната на законността.

Стратегията предлага включването на нови политики като кибер сигурността, транспортната сигурност, ръководството при рецесии, младежта и спорта и отбрана на националните архиви като част от културно-историческото завещание.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР