Бюджет за 2023 г. трябва да има, иначе българите ще

...
Бюджет за 2023 г. трябва да има, иначе българите ще
Коментари Харесай

Нинова на среща с ДПС: Бюджет за 2023 г. трябва да има, иначе българите ще страдат!

Бюджет за 2023 година би трябвало да има, другояче българите ще страдат!

 

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на среща с Движение за права и свободи по тематиката за бюджета.

Нинова показа накратко предложенията на социалистите за промени в приходите на жителите. Тя разгласи, че левицата предлага да се увеличи минималната работна заплата на 850 лева - т.е. да се равнява на 50% от междинната работна заплата. С нея, тя разясни, че майчинството е редно да я следва, както е и сега.

 

Нинова разясни, че се предлага още да се освобождават младежите до 26 години от налог върху приходите, таван на цените на енергоносителите и да не се пипат ваучерите за храна.

По думите й, значимото е страната да попада във финансови естествени граници.

Нинова предлага прагът на беднотия от 504 лева да влезе от 1 януари 2023 година, а не от 1 юли.

„ Ако няма бюджет за 2023 година, сегашните параметри ще останат и това ще бъде извънредно тестване за всички българи “, съобщи още Корнелия Нинова.

 

От своя страна ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ акцентира, че откакто няма изясненост дали ще се образува постоянен кабинет, заплахата да се подходи с избирателен популизъм към бюджета, е доста огромна. Ако се реши политическата рецесия, цената на дълга ще се понижи, акцентира Карадайъ.

 

По думите му огромна въпросителна е дали ще има постоянно държавно управление.

 

Карадайъ посочи, че специалистите на Движение за права и свободи също имат разбори и планове за минималната заплата, майчинство и пенсии. Карадайъ уточни, че служебното държавно управление не би трябвало да създава политики, които имат дълготрайно влияние, а неговата задача е да организира почтени и транспарантни избори.

 

Новите обществени ограничения би трябвало да забележим в каква рамка ги слагаме, тъй като е значим въпрос от кое място идват приходите, защото при тази политическа рецесия няма късмет цената на дълга да намалее, съобщи още Карадайъ.

 

Йордан Цонев акцентира, че в снадки бюджет има планувани ограничения за към 3 милиарда лв.. Според него това е добра основа за сериозна обществена политика на един антикризисен кабинет.

 

Срещата мина в градивен дух.

 

От Българска социалистическа партия към този момент се срещнаха с Политическа партия и ГЕРБ за бюджета. На срещата си с Политическа партия, и Българска социалистическа партия и Промяната приканиха служебният кабинет да внесе Бюджет за следващата година. Служебният кабинет внесе удължение на настоящия бюджет, което не е добре за жителите. Ние считаме, че е рационално да водим диалози, с цел да не допуснем популистки диалози и страната да изпадне в безпорядък.

 

Очаквайте детайлности!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР