Бюджет на растежа предлага правителството за 2022 година, обяви министър-председателят

...
Бюджет на растежа предлага правителството за 2022 година, обяви министър-председателят
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: За 2022 година предлагаме бюджет на растежа

Бюджет на растежа предлага държавното управление за 2022 година, разгласи министър-председателят Кирил Петков на конференция след днешното държавно съвещание, на което беше утвърден проектозаконът за държавния бюджет.

В конференцията взе участие също министърът на енергетиката Александър Николов.

Безпрецедентно високо ще бъде равнището на финансовите вложения – над 8 милиарда лв.. Същевременно кабинетът планува да влага съществено в човешкия капитал – безвъзмездни детски градини и ясли, нарастване на учителските хонорари до 125 на 100 от междинната работна заплата, осъществяване на обществени политики, нарастване на пенсиите. И през идващите месеци не престават ограниченията в поддръжка на бизнеса. Дефицитът без коронавирус ограниченията ще бъде единствено 2,5%.

Премиерът Кирил Петков уточни, че работна група стартира разискването на опциите да бъдат подкрепени общините поради високите цени на тока. Ще бъдат оценени действителните потребности на локалната власт. Според министър-председателя не би трябвало да се подценяват обаче тревожни сигнали като този, при който цената на улична лампа е в пъти друга от двете страни на една улица. Харченето на пари по непрогледен метод не би трябвало да се позволява, безапелационен беше Петков. Премиерът добави, че небитовите консуматори на електрическа енергия се чака да получат доста по-ниски фактури за ток през февруари, защото в тях ще бъдат отразени обезщетенията за месеците декември и януари.

Свърши времето, в което някой взима неверни решения и по-късно дава сметката на крайните консуматори, безапелационен беше министър-председателят Кирил Петков. Премиерът посочи, че ще се организира обществен конкурс за избор на ново управление на „ Булгаргаз “. Предстои също по този начин да стане ясно кои са отговорните за високите цени на газа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР