Бюджет 2022 на Пловдив е доста амбициозен, освен че е

...
Бюджет 2022 на Пловдив е доста амбициозен, освен че е
Коментари Харесай

Инчев: Вложихме милиони за зоопарк в Пловдив, а такъв няма вече почти 10 години

Бюджет 2022 на Пловдив е много упорит, като се изключи че е най-големият. Но в случай че упоритостта не бъде подкрепена с действителност, това значи, че ще има много разминавания. Така някогашният водач на Вътрешна македонска революционна организация в Пловдив разяснява за Plovdiv24.bg проектобюджета на Пловдив за тази година.

“Аз персонално, с изключение на хубавите неща, които виждам като заложени в този бюджет, виждам и заплаха ", сподели Инчев и даде образец с приходната част, в която има заложени доста неща, които няма да могат да бъдат изпълнени. А това значи, че и в разходната част няма по какъв начин да се осъществят някои неща.

“Иска ми се да има явен фокус върху нещата, които би трябвало да се случат в този бюджет. Например, в него няма заделени средства за зелената система, а това значи, че общината няма действителни планове да развива по-сериозно зелената система ", добави.

За тепетата на Пловдив е същото. Всички знаят, че те са привлекателно място за разходка на пловдивчани, само че се получава по този начин, че те са забравени за вложения.

По същия метод стоят нещата и с Дондуковата градина.

“Това е една емблематична градина освен за Пловдив, а и за България, тъй като е първата създадена  у нас с княжески указ. Но за нея също няма никакви средства ", уточни Инчев.

Един подобен план, за който се приказва от години, само че нищо не се прави, е Зоологическата градина.

“Ние сме известната община, която има вложени близо 4.5 млн. лв. в Зоологическа градина, само че такава няма към този момент съвсем 10 години. Децата трябва да се водят в Пазарджик или в Стара Загора ", добави Инчев.

Кино “Космос " е идващият обект, за който не са планувани средства в бюджета тази година.

Според Инчев, тази година ще бъде доста предизвикателна за всяка община в страната, поради това, че държавният бюджет беше признат доста късно. Това ще забави и публичните поръчки, изборът на реализатори и започване на работа по плановете. И в случай че в края на годината се регистрира, че този бюджет не е изпълнен повече от 60-70%, би следвало да се каже, че погрешно е разпределен фокуса.

счита, че има доста благоприятни условия, с които огромна част от средствата да бъдат вложени и резултатът да се усети от хората.

“Защо да вземем за пример не заделим пари за създаване на паркинги и паркоместа в града, за които не са нужни тежки планове и процедури, а по този метод ще решим всекидневен проблем на хората. Влизат компаниите и вземат решение един екологичен проблем. Няма да има тиня по тротоарите, замърсяване и запрашеност. Това са неща, на които би трябвало да бъде обърнато огромно внимание, с цел да се види разликата, която ще усетят пловдивчани - без презастрояване и с повече чист въздух. "

Инчев уточни, че по време на разискването на Бюджета е направил предложение да се построи нова постройка против учебно заведение “Климент Охридски " в регион Южен. Доскоро е имало план. Освен това той е предложил и да се построи нов парк в Коматево, до стадиона. Там има 66 дка земя, върху която може да бъде парка.

“Това в действителност може да стане един нов бял дроб в онази част на Пловдив, от която несъмнено има потребност ", добави.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР