Бюджет`2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда

...
Бюджет`2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда
Коментари Харесай

Манолова: Бюджет`2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има нужда от интубиране |

Бюджет`2021 ще направи хората по-бедни, а бизнесът ще има потребност от интубиране. В този бюджет няма пари за елементарните хора и за бизнеса. Има за цел пазаруване на гласове. Добавката от 50 лева към пенсиите ще е до изборите през март, а детските надбавки за разчетени до края на 2021 година, евентуално с оглед президентските избори. След март всички, които получават пенсия от 300 до 1000 лева, ще взимат по-малко пари.

Това съобщи ръководителят на Гражданската платформа „ Изправи се.БГ " Мая Манолова в Пазарджик, където има среща с жители.

Тя е безапелационна, че с новия бюджет компаниите, близки до властта, ще получат повече средства, което е тъпо и безконтролно. Предвидени са 840 млн. лева в допълнение за асфалт, пътища и поправки на пътища. Тези пари държавната „ Автомагистрали " ги разпределя без търг, условия и цена до компаниите, подредени на трапезата на властта. Заобикаля се Законът за публичните поръчки, по тази причина компаниите, които вършат пътищата, са едни и същи, изясни Манолова и добави, че помощта би трябвало да трансферира приятелския кръг и да стигне до дребния бизнес и елементарните жители.

Манолова акцентира, че хората на първа линия не получават поддръжка, само че заплатите на администрацията са увеличени с 30%. Медицинските експерти на първа линия не получиха 1000 лева в допълнение. Няколко сестри си разделят 1000 лева между тях. Полицаите също са прави да желаят нарастване на заплатите, добави тя.

Манолова съобщи, че главният проблем на хората в Пазарджик и в цялата страна, са ниските приходи. Приоритет на „ Изправи се.БГ " е повишение приходите на българските жители. Минималният месечен приход за работещ човек да стане 1000 лева посредством гъвкаво работно време и въвеждане на минимална почасова ставка и преизчисляване на всички пенсии на база осигурителния приход от 2017 – 2018 година Настояваме за поддръжка от страната за бизнеса, която да е под изискване за опазване на работните места и повишение на приходите, изясни ръководителят на „ Изправи се.БГ ". Тя даде образец с Румъния, която през 2007 година беше наедно с България, само че след повишение на приходите страната не се е „ счупила ".

С Отровното трио и „ ИТН " се обединихме за противопоставяне на изборните операции. Това не е по силите на един индивид или на една партия. Ще създадем мрежа от покровители в близо 12 хиляди секции в страната, с цел да подсигуряваме честността на изборите, съобщи Манолова по отношение на работната среща за честността на изборите, проведена от Отровното трио.

Тя съобщи, че „ Изправи се.БГ " ще се яви на идващите парламентарни избори с партньорска мрежа, която включва цивилен организации, инициативни комитети и няколко партии – ДБГ, „ Волт ", Земеделски Народен съюз, социалдемократи, придвижване „ ДНЕС ", „ Нова опция " и придвижването на Татяна Дончева. Отворени сме и за други субекти. При нас са добре пристигнали и леви, и десни, сподели Манолова.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР