Бюджет 2021 е първият рационален, насочен към хората и икономиката

...
Бюджет 2021 е първият рационален, насочен към хората и икономиката
Коментари Харесай

Бюджет 2021 - рационален и насочен към хората според икономическия министър

Бюджет 2021 е първият разумен, ориентиран към хората и стопанската система бюджет. Така икономическият министър Лъчезар Борисов отговори пред на рецензиите на президента Румен Радев, че бюджетът за следващата година е разоряващ. Министърът означи още, че понижената Данък добавена стойност ставка за заведенията, въведена като антикризисна мярка, към този момент е дала позитивни резултати. 

" Бюджетът би трябвало да го гледаме и паралелно със средствата от Европейски Съюз. Има доста средства за бизнеса. Инвестираме в бъдещето и в нашата стопанска система. В такава рецесия в случай че нямаме хора и човешкия капитал, ние няма да имаме стопанска система ", означи Лъчезар Борисов и призова хората да съблюдават противоепидемичните ограничения. Той напомни, че при първото затваряне са били направени много съществени неща – " комерсиалните вериги да бъдат отворени, осигурихме всички нужни неща за нашите лекари, доставихме и медикаменти ".

" Разполагаме с огромен пакет от ограничения, които са хоризонтални. Доколкото знам от Асоциацията на заведенията с в контакт с министъра на труда и обществената политика и тематиката за тяхното подкрепяне следва да бъде дискутирана ", изясни още икономическият министър. Според него намаляването на Данък добавена стойност за тази сфера е било добра мярка, изключително за летния сезон. " Видяхме опазване на работни места и резултат по линия на изсветляване на бизнеса, имаше даже увеличение на приходите от налози и тази мярка даде своя резултат. Това резервира стопанската система ни в добра кондиция ", изясни той.

По думите на Лъчезар Борисов страната ни е постигнала уникална финансова непоклатимост. " На второ място сме в Европейски Съюз по този индикатор, член сме на ERM – 2. В тази сфера по приходната част и изсветляване на бизнеса, България е може би един от водачите в Европейски Съюз. България остава водач и по кредитен рейтинг, на Балканите нямаме конкуренция ", сподели още министърът на стопанската система. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР