Бюджет 2020 се увеличава, но не за всички и не

...
Бюджет 2020 се увеличава, но не за всички и не
Коментари Харесай

Според КНСБ учителските заплати може да скочат с 15%

Бюджет 2020 се усилва, само че не за всички и не с колкото биха желали. Това сподели пред Нова телевидия президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Той изясни, че в последните три години при равни други условия страната е заделяла 4 милиарда лв., произвеждайки и събирайки по-малко. За идната година, когато производството е по-голямо и събиранията - повече, страната ще отдели едвам 3.3 милиарда лв.. 2.2 милиарда от тях са планувани за приходи, пенсии и здравни заплащания, а 1 милиарда - за заплати.

Димитров акцентира, че образованието е главен приоритет, само че с парите, планувани в Бюджет 2020, контрактуваното нарастване на учителските заплати може да доближи едвам 15%, а не 20%.

"Парите за медицински действия са с 240 млн. повече. Те ще способстват за увеличението на заплатите в бранша. Нужни са единствено още към 6-7 млн. с цел да може заплатите на медицинските сестри да се усилят до „ прословутите” 900 лева ", разяснява още Димитров.

Той счита, че това което бюджетът планува е едно „ плахо” нарастване на минималната пенсия, като от КНСБ предлагат двойно на препоръчаното от страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР