Бюджет 2018 е раздавателен. Някои го определят и като предизборна

...
Бюджет 2018 е раздавателен. Някои го определят и като предизборна
Коментари Харесай

Депутат: Бюджет 2018 е предизборен и раздавателен

Бюджет 2018 е ”раздавателен ”. Някои го дефинират и като предизборна акция от страна на ГЕРБ, защото много средства ще се изразходват в обществено направление. Хубаво е, че главно в две посоки ще се изразходва бюджетът – заплати и обучение. Но неприятното е, че в тези браншове няма промени, а когато те липсват, парите стартират да се източват. Едва след съответни промени, може да се ”налеят едни пари ”. Това съобщи депутатът от " Воля " Дора Христова в студиото на телевизия " България он ер ". Според нея в действителност в редица сфери заплатите са доста ниски, само че рационалното консумиране на държавните средства е това, което би трябвало да се пази.

" Притесняваме се по какъв начин ще се похарчат тези средства. Ще предложим промени в бюджета и в случай че те бъдат признати, то ние ще го подкрепим. Също по този начин липсват политики за демографското развиване в страната. Трябва да се набележат промени за възстановяване на демографския срив, на който сме очевидци ", безапелационна бе тя.

По нейни думи парламентарната група на " Воля " поддържа концепцията плоският налог да остане 10%.

" Не сме за прогресивното подоходно облагане, защото това е тласък за нахлуване на непознати вложения в страната и би попречило на българските вложители. Едва когато се понижи сивата стопанска система и се оправим с корупцията, би трябвало да се пипа данъчната система. Засега сме една от страните с най-хубава система за събиране на налози в Европа ", разясни Дора Христова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР