Бюджет 2018 е богата, добре аранжирана пица тип Калцоне. Така

...
Бюджет 2018 е богата, добре аранжирана пица тип Калцоне. Така
Коментари Харесай

Симеонов: Бюджет 2018 е богата пица Калцоне

Бюджет 2018 е богата, добре аранжирана пица вид " Калцоне ". Така разказа планът с държавните пари за следващата година вицепремиерът Валери Симеонов.
Той направи това по време на тристранния съвет, на който представители на държавното управление, бизнеса и синдикатите разискват бюджета за 2018 година.
Председателстваниято от Симеонов съвет за тристранно съдействие утвърди в петък финансовия проект на страната за следващата година с болшинство.
За пръв път държавният бюджет бе съпоставен с пица от финансовия министър Симеон Дянков през 2010 година, когато той изясни, че неговата пица е " постна " за разлика от тази на кабинета на тройната коалиция, където кутията била празна и нямало никаква пица.
За идната година се планува разноските на страната да се усилят с съвсем 4,5 милиарда лв. спрямо 2017 година Минималната заплата ще стане с 50 лв. по-висока и ще е 510 лева от 1 януари.
Актуализацията на пенсиите се залага в средата на годината с под 4 на 100.
Предвидени са и повече разноски за обучение, опазване на здравето и в обществената сфера. Залагат се също нараствания на заплатите на учители, военни и служители на реда.
Бизнесът се афишира изрично срещу автоматизираното взимане на решение за нарастване на минималната работна заплата и административното увеличение на минималните осигурителни прагове.
С импортирания в тристранката план на бюджет на Държавното публично обезпечаване за 2018 година се предлага опазване на режима на погашение на болнични във типа, в който е в този момент - работодателите да заплащат 70 на 100 от осигурителния приход през първите три дни, а от четвъртия Национален осигурителен институт по 80 %, сподели общественият министър Бисер Петков.
Отпаднало е предлагането работодателите да заплащат през първите три дни единствено 50% от дневната отплата.
По време на разискването финансовият министър Владислав Горанов посочи, че бюджетът преразпределя създаваното от работодателите и служащите и няма по какъв начин да регистрира безусловно златното сечение сред желанията на обособените страни.
Бюджетът за 2018 година дава опция страната обикновено да извършва функционалностите си и връща част от положителните процеси в стопанската система и към чиновниците, заети в бюджетната сфера, въпреки и не с темповете, с които на тях им се желае и не с темповете, които са в действителния бранш, означи той.
Докато в тристранката обсъждаха бюджета, служащи от цялата страната стачкуваха пред Министерски съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР