Бьорн Улвеус и Бени Андершон от АББА заявиха, че групата

...
Бьорн Улвеус и Бени Андершон от АББА заявиха, че групата
Коментари Харесай

Без АББА на Евровизия догодина в Швеция

Бьорн Улвеус и Бени Андершон от " АББА " обявиха, че групата няма да се събере на " Евровизия " следващата година, заяви Ройтерс. Швеция би трябвало да бъде хазаин на песенния конкурс, откакто завоюва " Евровизия ". 

През 2024 година се навършват 50 години, откогато " АББА " печелят състезанието с песента " Waterloo ". 

В изявление за Би Би Си Улвеус и Андершон споделиха, че няма да излязат на сцената с някогашните членове на " АББА " Анета Фелтскуг и Ани-Фрид Люнгстад. 

Шведската певица Лорийн завоюва тазгодишната " Евровизия " в Ливърпул. Това значи, че Швеция ще е хазаин на идващото издание на състезанието. 

" Аз не желая да го върша и в случай че аз не желая, и те не желаят. При нас четиримата е по този начин - в случай че някой каже " не ", значи е " не ", сподели Андершон.

" Можем да честваме 50 години " АББА ", без да бъдем на сцената ", добави Улвеус.

Групата " АББА " е учредена през 1972 година и печели голям брой почитатели по целия свят, откакто победи на " Евровизия " през 1974 година с   " Waterloo ". Сред други техни известни шлагери са " Dancing Queen " и " Fernando ". Четворката се разделя при започване на 80-те години. Групата е продала 385 млн. записи, оповестиха от Българска телеграфна агенция. 

През предходната година " АББА " направи концерт в Лондон с цифрови аватари - образни версии на членовете от 70-те години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР