Бьоф бургиньон е едно от многобройните френски селски блюда, които

...
Бьоф бургиньон е едно от многобройните френски селски блюда, които
Коментари Харесай

Рецепта за вечеря: Бьоф бургиньон - френски специалитет с телешко

Бьоф бургиньон е едно от многочислените френски селски блюда, които сполучливо устоят изпита за „ висока кухня “, вижте по какъв начин да го приготвите по рецепта на rozali.com.
Необходими артикули:
1 кг телешко от плешката
4 с. л. брашно
7 с. л. зехтин
150 г бекон
4 глави лук шалот
4 дребни моркова
2 стебла целина
50 г гъби
1 с. л. доматено пюре
250 мл алено изсъхнало вино
1 л и 500 мл вода
1-2 дафинови листа
сол и млян черен пипер на усет
5 стръка мащерка
Начин на подготвяне:
Нарежете месото на кубчета със страна 3 см. Оваляйте ги в брашно и изпържете от всички страни до златисто в мощно загретия зехтин.

Нарежете бекона на дребни кубчета, а лука, морковите, целината и гъбите нарежете на едро. Изпържете ги в дълбока тенджера за 4-5 минути, като непрекъснато разбърквате. Добавете доматеното пюре и гответе още 1 минута.

Сипете виното и прибавете изпържените кубчета месо. След това сипете толкоз вода, колкото месото да е покрито изцяло. Добавете дафиновите листа, сол и пипер на усет.

Загрейте до кипване, намалете огъня и задушавайте телешкото 2 часа, до момента в който започнете елементарно да го пробождате. Десет минути преди да свалите ястието от котлона прибавете листенцата мащерка.

Прецедете бульона в тенджерата и го сложете да се вари, до момента в който се сгъсти като сос и остане 1/3 от него. Сложете задушеното телешко в чинии дружно със зеленчуците и ги полейте със соса. Гарнирайте с картофено пюре, задушени картофи или задушени броколи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР