Бяла Слатина. Сигнали за манипулации на изборните резултати при вота

...
Бяла Слатина. Сигнали за манипулации на изборните резултати при вота
Коментари Харесай

Републиканци за България са внесли сигнали за манипулация на изборните резултати при вота на 4 април

Бяла Слатина. Сигнали за операции на изборните резултати при вота на 4 април са внесли в Районна прокуратура – Бяла Слатина и в ЦИК от Републиканци за България, откакто при подадените навреме, още тогава, сигнали в локалната изборна комисия, не са последвали никакви дейности. Това оповестиха на конференция в Бяла Слатина лидерът на врачанската листа на " Републиканци за България ", престъпният психолог Тодор Тодоров и ръководителят на партията Цветан Цветанов, оповестиха от пресцентъра на " Републиканци за България " .

„ Всички в последните години приказват за операции на избори, за това че не е значимо кой гласоподава, а кой брои бюлетините по-късно. Е, ние с екипа на Републиканци за България в Бяла Слатина успяхме да потвърдим, че това нещо в действителност съществува. Констатирахме нарушавания в някои от изборните комисии, за които подадохме сигнали. Те бяха свързани с манипулиране на бюлетини, след края на изборния ден, само че не последва нищо от това “, сподели Тодор Тодоров. Той посочи, че това, което още на 4 април е било събрано като доказателства, са данни от покровителите на партията и от членове на секционна комисията, дружно техните самопризнания за това, което се е случвало.

„ В това число хората, които са го правили. Всичко това сме го предали на способените органи “, заяви Тодор Тодоров и сподели, че в този момент към този момент се чака следствието да завърши и скоро да станат ясни резултатите от него.

„ Като човек, който повече от 20 години работя с лъжата, с цел да откривам истината, с сътрудниците ми, успяхме да потвърдим, че операциите на изборите се случват и те са факт. Поне в нашата област и в нашия град, те са ориентирани в интерес на някогашната ръководеща партия ГЕРБ. В оставащите дни до изборите няма да спрем, ще продължим да оказваме помощ на органите да разкриват истината за това, какво и по какъв начин се случва по време на един избирателен развой “, безапелационен бе престъпният психолог и претендент за депутат.

Той показа, че когато е взел решение да се включи в политическия живот, напълно не е очаквал, че ще му се постанова, главната част от работата и битката, да бъде за това, да се обезпечи почтеност и бистрота на вота.

По време на конференцията ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов благодари на симпатизантите и съидейниците на партията, с чиято гражданска интензивност са били засечени нарушаванията, които са се изразявали в дописване на едни и премахване на други бюлетини.

„ Благодаря на Тодор Тодоров и на неговия екип за това, че не се отхвърлиха да търсят справедливостта и да споделят истината за случилото се на 4 април “, сподели Цветанов.

Той изрече признателност и на способените органи, тъй като доста бързо са реагирали на подадения в прокуратурата сигнал за операция в изборния ден. „ Смятам, че това би трябвало да е методът и това е гаранция за честността на идните избори на 11 юли “, съобщи Цветан Цветанов.

Цветанов отговори задочно и на някогашния министър председател Бойко Борисов, който преди ден сподели, че това ще бъдат може би най-манипулираните избори.

„ Може би това ще бъдат най-честните избори, тъй като за всички участници в този развой ще има машинно гласоподаване и всички ще могат да упражнят своето право на глас, без по-късно, някой симпатизант, или пък член на някогашната ръководеща партия с ръководител Бойко Борисов, да манипулира изборния развой, отстранявайки действителни бюлетини на други партии – това, което са създали тук, в Бяла Слатина “, сподели Цветанов.

Той заяви, че от доста структури на " Републиканци за България " в страната има сходни сигнали и случаи на напън. По думите му, на подобен един случай от Силистренска област следва да се даде публичност. „ Той също е част от смачкването и това манипулиране на обществото, обвързвано с идните избори “, сподели Цветан Цветанов.

Той бе безапелационен, че би трябвало да се дава публичност и на метода, по който ръководи локалната власт, като напомни откриването на акцията на ГЕРБ на общинския басейн в Бяла Слатина. Във въпросния ден публичният басейн беше затворен за жители под предтекст, че се прави профилактика.

„ Това не кореспондира с демократичността и опцията за достъп до сходни всеобщи събития, където хората могат да отидат, с цел да чуят другите гледни точки “, разяснява Цветанов. Той бе безапелационен, че " Републиканци за България " ще упорстват за отговор кой е платил за провеждането на това мероприятие.

Председателят на " Републиканци за България " прикани хората от цялата област да поддържат лидера на врачанската листа с номер 21 Тодор Тодоров, тъй като той е индивидът, който постоянно ще е до тях.

„ Нека да си пожелаем триумф и дано изборите на 11-ти да бъдат равни за всички участници в тях, а ние от " Републиканци за България " разчитаме на един избирателен резултат, който ще ни даде опция да бъдем част от бъдещо ръководство. И да се отстранен всички тези порочни практики “.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР