Бяла Слатина. Координационна група в Министерство на земеделието, храните и

...
Бяла Слатина. Координационна група в Министерство на земеделието, храните и
Коментари Харесай

Министър Десислава Танева: Координационна група в МЗХГ ще комуникира с бранша процеса по договаряне на новата Обща селскостопанска политика

Бяла Слатина. Координационна група в Министерство на земеделието, храните и горите ще комуникира с сектора процеса по договаряне на новата Обща селскостопанска политика (ОСП). Това сподели министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на среща със аграрни производители в град Бяла Слатина, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите . Тя добави, че оперативният началник и членовете на групата ще бъдат в непрекъсната връзка с сектора. Целта е да се подхващат най-полезните и съответни ограничения в процеса по правенето на документите по новата ОСП.
„ В края на юли ще бъде направена първата от поредицата ежемесечни срещи, на която браншът ще се осведоми за напредъка на всяка страна членка по договарянията на новата ОСП. Искам заинтригуваните страни да са уверени, че има задоволително неприкритост по тематиката “, добави Танева. Тя уточни, че към момента няма съглашение по многогодишната финансова рамка, само че се чака то да бъде реализирано до края на годината. След това ще се пристъпи към завършването и приемането на трите регламента, които ще дефинират разпоредбите по новата ОСП.
Министър Танева уточни, че страната ни пази позицията, която към този момент е дебатирана с сектора и е призната от Министерски съвет. Съгласно нея таваните на заплащанията би трябвало да са въпрос на национално решение, да се резервира и да се усили процентът на обвързаната поддръжка, както и да се резервира националната преходна помощ. Десислава Танева осведоми, че стратегическият разбор, който се изготвя от Института по земеделска стопанска система се доработва и в края на този месец ще бъде показан.
По-рано през днешния ден министър Танева взе участие в тържественото разкриване на жътвата на ръжта в границите на плана „ Хляб на мира “. Тя пожела напред във времето да има нови и по-млади лица и сполучливото развиване в бранша да продължи. „ Искам да поздравя производителите за публичната отговорност, която демонстрират с присъединяване си в този интернационален план „ Хляб на мира “. Десислава Танева добави, че с помощта на земеделието във всички селски региони в страната има обществен живот, вяра и младежи, на които се обезпечава работа.
Тя акцентира, че земеделието е публично ангажирано с това да бъде дипломат на мира и положителната воля по света.
Официален сътрудник по Проекта за България от самото му начало е Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от друг район на страната поема развъждането на ръжта
На събитието участваха ръководителят на НАЗ Костадин Костадинов, кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков, шефът на ОДЗ - Враца Лора Лазарова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР