Бяла. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе среща с Анастас

...
Бяла. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе среща с Анастас
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова обсъди с кмета на Бяла развитието на туризма в региона

Бяла. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира среща с Анастас Трендафилов, кмет на Община Бяла (област Варна), който я осведоми за развиването на туризма в района. Той изрази страдание, че някои от плажовете на Бяла се замърсяват от инцидентно къмпингуващи туристи. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.
Необходимо е да бъде регламентиран режимът за къмпингуването, сподели министърът и добави, че ще бъдат препоръчани промени в Закона за устройство на територията, които ще решат противоречивите проблеми.
Двамата бяха единомислещи, че е значимо също да се работи по брегоукрепването на плажовете. Министър Николина Ангелкова увери домакина, че в близко време ще бъдат финализирани измененията в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, с цел да се направи групиране на плажовете съгласно техните качества и функционалност. По думите ѝ би трябвало да се актуализира и методиката при процедурите за отдаване чартърен на морските плажове. В момента по нова методика се подписват единствено договорите за концесиите на линиите, където плажните такъми са съставен елемент от оценката.
По-късно министър Ангелкова и кметът Трендафилов посетиха Културния център в града.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР