Бяла лястовица се появи в Стрелча. Из града се разпространява

...
Бяла лястовица се появи в Стрелча. Из града се разпространява
Коментари Харесай

Бяла лястовица се появи в Стрелча

Бяла лястовица се появи в Стрелча. Из града се популяризира клип, сниман от локален гражданин. Хората видяха в появяването й добра прокоба.

" Явила се една бяла лястовичка, съвсем бяла, като сняг... на 100 години я се появи един път, я не, но който я види от каквато и болест да е болен, оздравява ".

Йовковите думи, писани преди доста години, оживяват през днешния ден по жиците на Стрелча. Бялата лястовица е уловена в кадър от учителя  по изобразяване Енчо Божков.

" Беше кацнала до другите, не повярвах първоначално, че може да има бяла лястовица, тъй като единствено съм чел за нея и в случай че съм срещал фотоси в интернет пространството те може и да са поправени ", описа Енчо Божков.

Докато се взираме по жиците в търсене на бялата птичка, зад нас постепенно трополи каруцата на Лулчо и Стайка. Чули и те новината и се оглеждат, и все за Йовковите думи се сещат.

" Болно момиче ли беше, търсят лястовица, с цел да оздравее... то оздравяването е да си внушиш, че ще оздравееш ", споделя Лулчо Калбуров.

" Човек би трябвало да се надява цялостен живот на нещо хубаво, ние минаваме всеки ден и ще се оглеждаме, нека да я забележим ", сподели Стайка Калбурова.

Местните хора поясняват появяването на бялата лястовица и като положително предвещание – надяват се младите да се завърнат по родните места, а искащите да видят бялата лястовица бързат, тъй като доста скоро птичките ще отлетят на юг.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР