Бял хетеросескуален мъж ще получи $10 млн. долара обезщетение задето

...
Бял хетеросескуален мъж ще получи $10 млн. долара обезщетение задето
Коментари Харесай

Бял хетеросексуален мъж осъди работодател за уволнение по расов призна

Бял хетеросескуален мъж ще получи $10 млн. $ обезщетение задето е бил уволнен в устрема на работодателя си да реализира расово и полово многообразие в компанията. Американската телевизия оповестява, че някогашният вицепрезидент по марктинга и връзките на болничното заведение " Новант " в щата Северна Каролина е завел и спечелил дело за противоположна дискриминация.   

Федералният съд в Шарлот е постановил, „ Новант “ би трябвало да заплати $10 млн. отплата на Дювал, който е завел делото още през 2019 година Бившият вицепрезидент твърди в желае си, че уволнението му през юли 2018 година се дължи само на желанието на компанията да подсигурява расово и полово многообразие и че след освобождението му, той е бил сменен от една черна жена и една бяла жена. 
Дювал обвини болницата в нарушение на дял VII от Закона за гражданските права, който не разрешава половата и расовата дискриминация на работното място.

Съдът присъди в интерес на ищеца, като означи, че " Новант " не може да потвърди, че той не е уволнен точно заради описаната от него причина.

От болничното заведение излязоха с публично мнение по присъдата, в което се споделя: " Ние сме извънредно разочаровани от присъдата, защото считаме, че тя не се поддържа от доказателствата, показани на процеса, в които се включват и аргументите да уволним г.н Дювал. Ще използваме всички правни благоприятни условия, в това число обжалване, в идващите няколко седмици и месеци ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР